Haberler

Muş)gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci: "Wilders'in Bu Notada Beklenen Patlamayı Yapamaması,...

(MUŞ)Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci: "Wilders'in bu notada beklenen patlamayı yapamaması, anketlerin aksine Hollandalıların sağduyulu davranması önemliydi"MUŞ - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hollanda seçimlerinde ırkçı söylemlerin yer bulmadığını ve bunun da önemli...

(MUŞ)Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci : "Wilders'in bu notada beklenen patlamayı yapamaması, anketlerin aksine Hollandalıların sağduyulu davranması önemliydi"

MUŞ - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hollanda seçimlerinde ırkçı söylemlerin yer bulmadığını ve bunun da önemli olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ile birlikte Bitlis'teki programına katılmak üzere Muş'a geldi. Özel uçakla Muş Havalimanına inen Bakan Tüfenkci'yi; Muş Valisi Seddar Yavuz, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün ile partililer karşıladı. Havalimanında gazetecilerin Hollanda'daki seçimlerle ilgili sorusunu cevaplandıran Bakan Tüfenkci, aşırı ırkçı söylemlerin zemin bulmadığını söyledi. Tüfenkci, "Özellikle aşırı ırkçı söylemlerin zemin bulmaması önemliydi. Ama esas önemli olan, Avrupa'daki ırkçı söylemlerin mevcut hükümette de yer bulması, o politikalara teslim olması hoş bir şey değil. Ama Wilders'in bu notada beklenen patlamayı yapamaması, anketlerin aksine Hollandalıların sağduyulu davranması önemliydi" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, daha sonra karayoluyla Bitlis'e hareket etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bülent Tüfenkci Hollanda Bitlis Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title