Haberler

Muş Doğu'da Hayvan Hırsızlığı Yapan 7 Kişilik Çete Çökertildi

Doğu'da hayvan hırsızlığı yapan 7 kişilik çete çökertildiDOĞU Anadolu Bölgesi'nde hayvan hırsızlığı yaptıkları öne sürülen 7 kişi, köylülerin dikkati sayesinde yakalandı.

Doğu'da hayvan hırsızlığı yapan 7 kişilik çete çökertildi

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde hayvan hırsızlığı yaptıkları öne sürülen 7 kişi, köylülerin dikkati sayesinde yakalandı.

Malazgirt'in Konakkuran Beldesi'ne bağlı Yeni Mahalle'deki köylüler 2 hırsızı fark eti ve yakalayarak jandarmaya teslim etti. Yapılan sorgulama sonucu Muş, Ağrı, Van, Bitlis'te büyük ve küçükbaş hayvan hırsızlığı yaptıkları öne sürülen 5 kişi daha polis ve jandarma işbirliği ile gözaltına alındı. Malazgirt'e getirilen hayvan hırsızları H.S., K.S., Y.A., A.K., M.S., S.U. ve C.P. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezavi'ne konuldu.

Hırsızlık şüphelilerinin yakalanmasında öncülük eden Konakkuran Beldesi Yeni Mahalle muhtarı Zorbey Çetin, "Jandarma ile işbirliği yaparak köyümüzde çalınan hayvanların hırsızlarını ortaya çıkardık ve adelete teslim ettik. Hırsızlar 4-5 senedir çevre il ve ilçelerde hayvan bırakmadı çaldılar" diye konuştu.

Yaramış Köyün'den Nesim Ekinci ise, 7 hayvanının çalındığını belirtti. Ekinci, "Ağrı, Van, Bitlis, Muş çevresinde insanları kandırıyorlar. Tüccar olarak köye geliyorlar, ahır ve evleri inceliyorlar. Sonra bir gece gelip hayvanları çalıyorlar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konakkuran Malazgirt Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title