Haberler

Muş - Aynı Köyde 20 Yıldır Çobanlık Yapıyor

Bitlis'in Güroymak ilçesinden geldiği Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Koç köyünde 20 yıldır çobanlık yapan Erkan Kocaman, köy halkı isterse ölene kadar bu köyde çobanlık yapacağını bildirdi.

Bitlis'in Güroymak ilçesinden geldiği Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Koç köyünde 20 yıldır çobanlık yapan Erkan Kocaman, köy halkı isterse ölene kadar bu köyde çobanlık yapacağını bildirdi. Evli, 5 çocuk babası 35 yaşındaki Erkan Kocaman, Henüz 15 yaşında iken geldiğim köyde yuvamı kurdum ve 5 çocuğum oldu. Bu dağları avucumun içi gibi bilirim. Koç köyünün otlattığım koyunlarına gözüm gibi baktım. Köy halkının sevgi ve güvenini kazanınca 20 yıldır buradayım dedi. Sürü sahiplerinden Ayşe Çelik ise Kocaman'ı tüm köy halkının çok sevdiğini belirterek, Karşılıklı sevgi ve saygı bizleri birbirine kilitledi. Ona güvendiğimiz için 20 yıldır her yaz 6 ay boyunca koyunlarımızı ona teslim ediyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güroymak Hasköy Bitlis Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title