Haberler

Muş Alparlan Üniversitesi'nde Uçurtma Şenliği

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği öğretim görevlileri ve öğrencileri, merkeze bağlı 8 ilk ve ortaokul öğrencisini kampus alanında gezdirerek uçurtma şenliği düzenledi

Muş merkeze bağlı 8 ilk ve ortaokulundan 132 öğrenci, Muş Alparslan Üniversitesi'ni ziyaret ederek çeşitli etkinliklere katıldılar. İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği öğretim görevlileri ve öğrencilerinin organizasyonu ile üniversite kampüsüne getirilen ilk ve ortaokulu öğrencileri, şimdiden üniversite hayalleri kurmaya başladılar. Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Eğitim Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adnan Çetin, Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı ve bölüm öğrencileri Sevda Kizi ile Zeynep Orak'ın öncülüğünde kampus alanına getirilen öğrenciler, ilk olarak Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan robot bilim sergisini gezdiler. Serginin ardından öğrenciler, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda düzenlen Türkçe ve Kürtçe mini bir konsere katıldılar.

Üniversitede düzenlenen etkinliğe katkı sunmak amacıyla bir tiyatro gösterisi sunan Muş Şehir Tiyatrosu, programa ayrı bir renk kattı. Etkinliklerden sonra verilen yemeğin ardından açık alanda canlı müzik eşliğinde uçurtma şenliği yapıldı. Üniversite öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, üniversite öğrencileri, 132 ilk ve ortaokul öğrencisi ile öğretmenleri halaylar çekerek doyasıya eğlendi.

Muş merkeze bağlı yatılı bölge ortaokulları ile birlikte toplam 8 ilk ve ortaokuldan 132 öğrenciye ev sahipliği yaparak onlara üniversiteyi tanıttıklarını belirten Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Eğitim Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adnan Çetin, öğrencilere ciddi anlamda özgüven geldiğini söyledi. Bu tür etkinliklerin üniversite ile halkı bir araya getirdiğini ifade eden Çetin, "Bugün, uçurtma festivali adıyla bir etkinlik düzenledik. Muş ilimizdeki kız ve erkek merkez yatılı bölge ortaokulları dahil 8 okul öğrencisi geldi. Toplam 132 öğrenci ve rehber öğretmenlerle birlikte 160'a yakın misafirimiz var. Programımız çocuklara üniversitenin tanıtılmasıyla başladı. Sonrasında merkez yerleşkemizin spor salonu, kütüphane ve derslikleri gelen misafirlerimize tanıtıldı. Daha sonra, bizim yenilenebilir enerji ve atık maddelerden yaptığımız eğitimsel malzemeler, araba, uçak gibi robotlar öğrencilerimize tanıtıldı. Bizim Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerimizin öğretim teknoloji materyalleri tasarımı kapsamında yaptıkları materyaller öğrencilere tanıtıldı. Ardından Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda öğrencilerimize kendi bölüm öğrencilerimiz tarafından Türkçe ve Kürtçe müzik dinletisi yapıldı ve beraber halaylar çektik" dedi.

Muş Şehir Tiyatrosu tarafından bir oyun sahnelendiğini kaydeden Çetin, "Tiyatro gösteriminin ardından rektörlüğümüz tarafından misafirlerimize yemekhanede yemek ikramımız oldu. Son olarak da uçurtma şenliği yapacağımız alana geldik. Üniversite öğrencilerimiz tarafından daha önce hazırlanan uçurtmaları uçurmaya çalışan çocuklar keyifli bir zaman geçirdiler. Bu etkinlik bizim öğrencilerimiz için de iyi oldu. Sonuçta bu bölümü okuyan öğrenciler, ileride böyle ortaokul öğrencilerine öğretmenlik yapacaklar. Mesleki gelişimlerine bu etkinlik katkı sağlamış oldu. Muş halkıyla ve öğrencilerle bu şekilde kaynamış olduk" şeklinde konuştu.

Uçurtma uçurma ve halaylarla geçen etkinlik sonunda minik öğrenciler, servislerle tekrar okullarına gönderildi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabahattin Zaim Adnan Çetin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title