Haberler

Mursi'ye Verilen İdam Cezası Akhisar'da Kınandı

Özgür-Der Akhisar İlçe Şubesi, Akhisar İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (AKİMDER), Akhisar Eğitim Bir-Sen Şubesi ve Akhisar ENSAR Vakfı, Mısır’da halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen, ancak daha sonra askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi’ye verilen idam cezasını Yeni Cami önünde yapılan basın açıklaması ile kınadı.

Özgür-Der Akhisar İlçe Şubesi, Akhisar İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (AKİMDER), Akhisar Eğitim Bir-Sen Şubesi ve Akhisar ENSAR Vakfı, Mısır'da halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen, ancak daha sonra askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'ye verilen idam cezasını Yeni Cami önünde yapılan basın açıklaması ile kınadı.

Akhisar Kültür ve Eğitim Geliştirme Derneği adına Mehmet Çorlu, Akhisar Eğitim Bir-Sen Şubesi adına Süleyman Erdem, Akhisar İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği adına Muhammed Altunkaynak ve Özgür-Der adına Ahmet Düzgün tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, "Bedii, Mursi ve Kardavi Ümmetin Onurudur!" denilerek, "Ümmet coğrafyasında uzunca zamandır süren zalim diktatörlüklere karşı, halk ayaklanmaları büyük bedeller ödeyerek devam ediyor. Onlarca yıldır özellikle Müslümanların üzerine çullanmış olan bu zalimler, müstekbir güçlerin açıktan yada örtülü destekleri ile ayakta kalmaya devam etti. insanların üzerinde her türlü baskı araçları kullanılarak, oluşturulan korku duvarları ile iktidarlarım ayakta tutmaya çalıştılar. Zalimler mazlum insanların onurlarını, şereflerini esir almak istedi. Diktatörleri devirme iradesiyle sokaklara inen İslami Hareketler Tunus, Libya, Mısır, Yemen ve Suriye'de "Tevhid, Adalet ve Özgürlük" istekleri zalimlerin iktidarlarım sarstı. Halkların kendi iradesini ellerine alma çabaları bu nedenle zalimlerce bir cezalandırmaya, bedel ödetme kampanyasına dönüştürülüyor." ifadeleri kullanıldı.

Geçen sene yüzlerce kişiye idam cezası veren ve bu idamların önemli bir kısmını onaylayan cunta yargısının yeni bir hukuk katliamına imza atarak Muhammed Mursi, Yusuf el-Karadavi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el-Kataini ve Ihvan'm ileri gelenlerinden Isam el-Aryan'm da aralarında bulunduğu 106 kişinin idam edilmesine hükmettiği kaydedilen açıklamada, "Biz bugün burada, yapılan bu zulme seyirci kalmadığımızı haykırarak Müslüman kardeşlere karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için toplandık. Bizler Sisi gibi zalimleri, Beşşar gibi kasapları, Maliki gibi despotları, Suud ya da Iran gibi işbirlikçileri ve tüm bu katil diktatörlüklerin patronluğunu yapan ABD'sini, BM'sini, Rusya'sını lanetlemeyi sürdüreceğiz. Müslümanların söz konusu olduğunda bütün coğrafya ABD, AB, BM ve diğer işbirlikçileri sağır pozisyonuna düşmekte ve bizatihi Müslümanlara yönelik yapılan zulmün destekçisi olmaktadırlar. Bunu hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız." denildi.

Müslüman'ın hiçbir zaman zulme sessiz kalamayacağına dikkat çekilen açıklama şöyle tamamladı:

"Bu vesileyle İhvan'a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırılan, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Mısır halkım ve Müslüman Kardeşler teşkilatını haklı davalarında sonuna kadar destekliyoruz." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammed Mursi Eğitim Bir Sen Akhisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title