Haberler

Mursi'ye Verilen İdam Cezası

Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen üyesi 150 kişilik grup, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve hakkında idam cezası verilen seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek eylemi gerçekleştirdi.

31. Başkanlar Kurulu için Balkanlar'da bulunan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen üyesi 150 kişilik grup, Kosova Prizren şehir merkezindeki Tarihi Taş Köprü üzerinde, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için, "İhvan'a selam direnişe devam", Katil Sisi, seninleyiz Mursi" şeklinde sloganlar attı.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendika olarak sevgilerinin de tepkilerinin de sınır tanımadığına işaret ederek, kesinlikle idamların karşısında oldukları söyledi.

Mursi ve İhvan üyelerinin iradelerinin yeniden tanınması ve haklarının geri verilmesini istediklerini ifade eden Yalçın, "Halkın iradesi darbecilerinin ihtirasına mahkum edilemez. Bu anlamda, kesinlikle Mısır'daki mazlumların ve mağdurların yanındayız. Mısır'da onları şiddete çekmeye çalışan, halkın iradesini ipotek altına almaya çalışan darbeci yönetimin oyunlarını bozan, onurlu ve izzetli bir şekilde duran Mursi ve oradaki seçilmiş insanların iradesine saygı duyulması gerekir. Asla ve asla darbeciler bu anlamda yapmak istediklerinde başarılı olamayacaklar. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Eninde sonunda halk iradesi kazanacak ve darbeciler tarihin çöp sepetine atılacaktır" diye konuştu.

-"Sendikacılığımız, aynı zamanda bir imar ve inşa hareketidir"

Ali Yalçın, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile de bir araya geldi. Görüşmede konuşan Yalçın, nerede bir afet varsa Memur-Sen'in oraya yardım eli uzatmaya çalıştığını belirterek, "Bizim sendikacılığımız, aynı zamanda bir imar ve inşa hareketidir. Medeniyet sendikacılığı yaparız" şeklinde konuştu.

Bakan Yağcılar da ülkede, Türkçe'nin öğretilmesi ve tarihi, kültürel değerlerin korunması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Türkiye ile ilişkilerin Kosova'yı geliştireceğini söyledi.

İlişkilerin Kosova'daki Türk toplumuna ayrı bir güç vereceğini ifade eden Yağcılar, Türkiye'ye destekleri için teşekkür etti.

Yetimlerle buluşuldu

Yalçın ve beraberindekiler, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da da Geleceğin Alternatif Vakfı (ALSAR) tarafından himaye edilen yetimlerle de buluştu. Yetimlere, "Her Yetimin Bir Kardeşi Var Projesi" kapsamında, çanta hediye edildi.

ALSAR Vakıf Başkanı Mehdi Gurra ile de görüşen Yalçın, dünyada 400 milyon yetimin bulunduğunu, bu nedenle himaye edilen yetim sayısının artması gerektiğini dile getirdi.

Gurra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık bir ay önce Tiran'a gelerek Namazgah Camisi'nin temelini attığını anımsatarak, "Cumhurbaşkanımız, 'burada iki sene sonra Namazgah Camisinde namaz kılacağız' diye vaatte bulundular. İnşallah o vaat gerçekleşir. Bize bir rüya gibi geliyor" dedi. Gurra, cami inşaatının hafriyat çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Gurra'nın, Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu yapmayı teklif etmesi üzerine Yalçın, 27 Aralık'ta sendikalarının himayesinde böyle bir organizasyon gerçekleştireceklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Eğitim Bir Sen Memur Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title