Haberler

Mursi'nin Yargılanması

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 130 kişinin yargılandığı "hapishaneler baskını" davasında, kararın 16 Mayıs'ta açıklanacağı bildirildi.

Mursi ve 130 kişinin, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılandığı davanın duruşmasına, başkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde, Hakim Şaban eş-Şami başkanlığındaki Kahire Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre; bugünkü duruşmada mahkeme heyeti, "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak bilinen davanın duruşmasını, kararın açıklanması için 16 Mayıs'a erteledi. Böylece, Mursi'nin yargılandığı 5 davadan üçünde karar günü belirlenmiş oldu.

Mısır'da "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen "hapishaneler baskını" davasında, 106'sı firari ve 25'i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.

"Casusluk" davası

Aynı mahkeme, daha önce de Mursi ve 35 kişinin yargılandığı "casusluk" davasında da 16 Mayıs'ta kararın açıklanmasına karar vermişti.

Mursi ve 35 kişi, "Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü, İran Devrim Muhafızları'yla suç amaçlı iş birliği ve casusuluk yaptıkları" iddiasıyla suçlanıyor.

Sanıklar ayrıca Mısır Bakanlar Kurulu'nun Aralık 2013'teki İhvan'ı "terör örgütü" olarak ilan etme kararına binaen "terör örgütüne mensup olmakla" suçlanıyor. Davadaki 36 sanıktan 22'si tutuklu, 14'ü ise gıyaben yargılanıyor.

"İttihadiyye olayları" davası

Mursi ve 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davanın ise 21 Nisan'da karara bağlanmasına hükmedilmişti.

Kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen 2012'de "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde bazı protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında Mursi ve beraberindeki 14 kişi, ilk kez 4 Kasım 2013'te hakim karşısına çıkmıştı.

Mursi ve 10 İhvan üyesi hakkında "Katar Devleti için casusluk yaptıkları" iddiasıyla açılan davanın duruşması 28 Şubat'a ertelenmişti.

Askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında açılan "yargıya hakaret" davasında ise henüz duruşma günü belirlenmedi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Kahire Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title