Haberler

Mursi'nin İdama Mahkum Edilmesini Protesto Ettiler

İzmir’de bir grup, Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idama mahkum edilmesini kefen giyerek protesto etti.

İzmir'de bir grup, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesini kefen giyerek protesto etti.

Basmane Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik Anadolu Gençlik Derneği üyesi, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesini protesto etti. Ayrıca grup üyelerinden bazıları üzerinde Muhammed Mursi, Filistin, Suriye, Mısır, Afrika ve Pakistan yazılı beyaz kefen giymesi dikkat çekti. Grup adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği İzmir İl Başkanı Fatih Yılmaz, "Kardeş ülke Mısır'da ilk bağımsız ve serbest seçimle cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi ve arkadaşlarına karşı işletilen haksız süreç sonucunda kabul edilmez bir karara imza atılmıştır. Verilen cezanın bir askeri cunta tarafından verildiği aşikardır. Aynı askeri cunta 2 yıl önce Adeviyye Meydanı'nda 3 bini aşkın sivili şehit etmekten kaçınmamıştır. Şimdi bu cuntanın emrindeki yargının Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler hakkında verdiği saçma sapan idam kararları bizi şaşırtmamıştır. Bu idam kararları ve cezaların hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle bir ilgisi yoktur. İnsan temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı bir karardır. Yaşanan bu hukuk dışı süreçte Batı'nın sessiz kalması elbette ırkçı emperyalizmin izlediği stratejinin bir gereğidir. Mısır'da yaşanılan sürecin daha da kötüye gitmemesi için bu sözde mahkeme kararlarının mutlaka durdurulması gerekir. Anadolu Gençlik Derneği olarak biz yeryüzünde ezilen, sömürülen, yoksul ve yoksun bırakılan ve insanların oluk oluk kanı akıtılan tüm toplumların bütün bu zulümlere karşı ortak bir irade beyanıyla bir araya gelmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Muhammed Mursi İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title