Haberler

Mursi'nin İdam Kararı Protesto Edildi

Şanlıurfa’da, sivil toplum kuruluşları, Memur-Sen Konfederasyonu öncülüğünde Mısır’daki idam kararlarına tepki için bugün meydana indi.

Şanlıurfa'da, sivil toplum kuruluşları, Memur-Sen Konfederasyonu öncülüğünde Mısır'daki idam kararlarına tepki için bugün meydana indi.

Karakoyun İş Merkezi önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları tepkilerini, 'Mursi'ye selam direnişe devam','Zalimler için yaşasın cehennem','Mursi'nin idamı, Batı'nın utancı','Ne darbe ne Sisi; özgür Mursi, 'Mursi'ye özgürlük, mazlumlara adalet' sloganları atarak gösterdi.

Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, yaptığı açıklamada, "Mazlumun dostu, zalimin düşmanı değerli kardeşlerim, katil Sisi'yi lanetlemek için buradayız. Darbeci mahkemelerin kararlarını protesto için buradayız. Mursi ve mazlumlara sahip çıkmak için buradayız" dedi. Hafta sonu darbe hukukunun Mursi, Bedii ve Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin dosyasını idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderdiğini anlatan Coşkun, şunları söyledi: "Yazıklar olsun. Mursi'ye ve Mısır halkına karşı verilen haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınıyor lanetliyoruz. İdam kararları Mısır'daki vahşetin tescilidir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz. Kazanacağız. Zalimlere karşı mazlumlar kazanacak." - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammed Mursi Memur Sen Şanlıurfa Yerel Haberler

title