Haberler

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezası, 80 sivil toplum kuruluşu tarafından Kahramanmaraş'ta protesto edildi.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezası, 80 sivil toplum kuruluşu tarafından Kahramanmaraş'ta protesto edildi.

Trabzon Caddesi Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan kalabalık, burada bir süre slogan atarak, Abdulfettah el-Sisi yönetimini protesto etti.

"Zulme boyun eğmeyen, haktan taviz vermeyen öncülere bin selam" pankartını taşıyarak, Ulu Cami önüne kadar yürüyen kadın ve çocukların da katıldığı grup,  ellerinde Türkiye ve Mısır bayraklarıyla "Darbeciler İhvan'ı yargılayamaz", "Müslüman zulme boyun eğmez", "Seyyid Kutub, El-Benna, Selam olsun İhvan'a", "İhvan'a selam direnişe devam", "Katil Sisi, Katil Esed", "İslami hareket engellenemez" sloganları atarak, Mursi'ye verilen idam cezasına tepki gösterdi.

Kahramanmaraş Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Bülbül, grup adına yaptığı açıklamada, dünya hukuk tarihinin "en utanç verici, en vahşi, en alçakça ve en ahlaksızca" verilmiş idam kararlarını protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

Verilen cezaların yok hükmünde olduğunu vurgulayan Bülbül, şunları kaydetti:

"Sadece bu ceza değil, söz konusu cezayı veren düzmece mahkemeler ve kukla yargıçlar da yok hükmündedir. Modern dünya sistemi ve onun kuklası olan Sisi ile ona destek verenler bilmelidir ki Müslümanları ölümle korkutabileceğini sananlar, büyük bir gaflet ve yanılgı içindedir. İslam ümmeti ve Müslüman Mısır halkı zalimlerden, bu hukuksuzlukların hesabını elbette soracaktır. İnşallah zalimler, hainler, iş birlikçiler, siyonistler, emperyalistler, Mursi'yi ve arkadaşlarını idam etmeye asla muktedir olamayacak. Kahramanmaraş Platformu olarak, Mısır'ın siyonistlerden, diktatörlerden, zalimlerden, hainlerden, iş birlikçilerden kurtulup ümmetin birliği ve huzuru için adaletin ve barışın yeniden hakim olmasını diliyoruz. Zalimlerin karşısında Mursi ve arkadaşlarının yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyor, zalimler için yaşasın cehennem diyoruz."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı program, yapılan duanın ardından son buldu.

Kaynak: AA / Yerel

Kahramanmaraş Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title