Haberler

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Denizli Şuurlu Öğretmenler Derneği Başkanı Halil Akpınar, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında idam cezası verilmesine ilişkin, sürecin "İslam ülkelerinde toplumu bir arada tutan bağları koparmaya ve ortak bir anlayış etrafında bir araya gelmelerini sabote etmeye yönelik" olduğunu söyledi.

Denizli Şuurlu Öğretmenler Derneği Başkanı Halil Akpınar, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında idam cezası verilmesine ilişkin, sürecin "İslam ülkelerinde toplumu bir arada tutan bağları koparmaya ve ortak bir anlayış etrafında bir araya gelmelerini sabote etmeye yönelik" olduğunu söyledi.

Akpınar, Mısır Mahkemesinin Muhammed Mursi'ye idam cezası kararıyla, darbecilerin zulmü her geçen gün daha ileri götürdüklerini, idam kararlarının da vahşetin tescili olduğunu belirtti.

Bu kararla Mısır'ın bir iç savaşa sürüklenme ihtimalinin oluştuğunu ve bu sürecin tek kazananının İsrail'in olduğunu öne süren Akpınar, "ABD ve İsrail' ile stratejik müttefik ülkelerin yaşananlara bir tepki koyamaması ya da tepkilerin cılız kınamalardan ibaret olmasının oyundan başka bir şey olmadığını" savundu.

Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Lübnan'da, Yemen'de, Bangladeş'te, Afganistan'da, Pakistan'da ve Doğu Türkistan'da aynı coğrafyanın insanları arasına kin ve nefret tohumları ekildiğini öne süren Akpınar, "Bazen mezhep farklılıkları, bazen de etnik farklılıklar kaşınarak iş birlikçi iktidarların hukuk dışı uygulamaları ile bu coğrafyada kaos ortamları oluşturulmaktadır. Bütün bu süreç hem İslam ülkelerinin her birinde toplumu bir arada tutan bağları koparmaya hem de İslam ülkelerinin ortak bir anlayış etrafında bir araya gelmelerini sabote etmeye yöneliktir. Mısır'da yaşanılan sürecin daha da kötüye gitmemesi için bu idam kararlarının mutlaka durdurulması gerekir. İnsan hak ve özgürlükleri noktasında duyarlılık sahibi uluslararası tüm kuruluşlar bu idam kararlarına karşı en sert tepkiyi göstermelidir. Uluslararası toplum Mısır'a baskı yapmalıdır"  ifadelerini kullandı.

Medeniyet ve İnsani Yardım Derneği (MEDENİYAD) Başkanı Mehmet Ali Öner de Mursi'ye verilen idam cezasını kınadıklarını kaydederek, uluslararası arenayı ve Denizli halkını buna karşı ortak bir eylem planı belirlemeye davet etti.

Mısır yargısının, darbeci ve baskıcı yönetime alet olduğunu dile getiren Öner, "Cunta, dünyanın suskunluğundan cesaret alarak, izzeti tercih edenleri idam etmeye çalışmaktadır. Darbe karşıtlarına idam cezası verildiği bugün, adalet ve insanlığın ayaklar altına alınmasıdır. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir."

Kaynak: AA / Yerel

Muhammed Mursi Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title