Haberler

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Güncelleme:

AK Parti Gençlik Kolları, Mısır'da Mursi hakkında verilen idam kararını Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti.

AK Parti Gençlik Kolları, Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Filistin ve Mısır bayraklarının yanı sıra Rabia işareti olan bayraklarla büyükelçilik önünde toplanan grup, "Hiçbir firavun Musa'ya hükümdar olamaz", "Ölümle şehadet, şehadetle hayat bulan birini idamla korkutamazsınız", "İnsanlık için sesini yükselt" yazılı Türkçe ve Arapça dövizler taşıdı.

Mursi lehinde ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi aleyhinde slogan atan grup adına önce Mısırlı Mumin Asraf Arapça hazırlanan açıklamayı okudu.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın daha sonra yaptığı açıklamada idam kararını lanetlediklerini belirterek, Mısır'da halkın bir diktatörü devirerek Mursi'yi Cumhurbaşkanı seçtiğini söyledi.

Ancak halkın iradesini ve ülke kaynakların apoletin gölgesinde tutmak isteyen askeri cuntanın hortladığını ifade eden Boynukalın, Mursi'ye verilen idam cezasının onandığını, içlerinde Esma'nın babası Muhammet Biltaci'nin de olduğu 16 kişinin hapishane bastıkları gerekçesiyle idama çarptırıldığını dile getirdi.

"Verilen bu cezalar, hukukun, adaletin, insan hak ve hürriyetlerinin idamı demektir" diye konuşan Boynukalın, bu kararın dünya siyasetinin, adaletin ve insanlığın idamı olduğunu belirtti.

Boynukalın, "Bu insanların temsil ettiği fikirler, idamları neticesinde yok olmayacak, bilakis güçlenecektir. Çünkü bu devrim hırsızlarının Mısır'da yaptıkları, milli iradeyi ve millet egemenliğini hiçe saymaktır. Milli irade er ya da geç bir gün muhakkak tecelli edecektir" dedi.

Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasını lanetlediklerini vurgulayan Boynukalın, bu zulüm karşısında takınılacak her tavrın insanlık için bir sınav olduğunu kaydetti.

Açıklamanın ardından Kuğulu Park yakınındaki büyükelçilik önünden Kızılay'a yürüyen grup, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünden geçerken Amerika aleyhinde slogan attı.

İsrail'e de tepki gösteren gruba sanatçı Murat Kekilli de destek verdi.

Protestolarını bir süre Kızılay Güvenpark girişinde sürdüren grup daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Muhammed Mursi Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title