Haberler

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Ağrı'da bazı sivil toplum kuruluşları, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilme kararını protesto etti.

Ağrı'da bazı sivil toplum kuruluşları, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilme kararını protesto etti.

Genç Birlik Ağrı Şubesi öncülüğünde ellerinde döviz ve Mursi'ye ait fotoğraflarla Merkez Cami önünde toplanan grup karara tepki gösterdi.

Genç Birlik Ağrı Şubesi Başkanı Deniz Altındağ, grup adına yaptığı açıklamada, son yıllarda Doğu toplumlarında yaşanan elim hadiseleri üzüntüyle yaşadıklarını belirti.

Mısır'ın seçilmiş tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olduğunu anımsatan Altındağ, "Daha göreve başlamadan her devlette problem çıkarmaya müsait bir anayasa mahkemesinin olduğu gibi, burada da bir mahkeme, yetki kısıtlamasıyla kendini hissettirmiştir" dedi.

Mursi'nin İsrail'in hoşuna gitmeyecek işlerle ilgilendiğini kaydeden Altında, şunları söyledi:

"Süveyş'i genişletip ihya ederek milli bir değer haline getirmek için adımlar atmış, İsrail'in Rönesans Barajı'nı sekteye uğratmış, İran'la 30 yıldır bozuk olan resmi münasebetleri düzeltmeye başlamış, Esed mezalimine İran'da 'dur'& demiş ve Refah Sınır Kapısını Filistinlilere açmaya başlamış ve elbette Türkiye ile iş birliği içerisinde olmuştur. Biz de cumhurbaşkanımız gibi, Sisi'yi Mısır'ın cumhurbaşkanı olarak tanımıyoruz. Hala hak, Muhammed Mursi'nindir. Mursi, Yusuf El Kardavi ve diğer dava mücahitleri ile ailelerinin hakkında verilen idamı durdurmalarını ve kendilerinin Türkiye'ye gönderilmelerini şiddetle talep ediyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Muhammed Mursi Altındağ Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title