Haberler

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önünde toplanan bir grup öğrenci, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam kararına tepki gösterdi.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önünde toplanan bir grup öğrenci, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam kararına tepki gösterdi.

Ellerinde, "Mısır'daki darbenin karşısında Müslüman kardeşlerimizin yanındayız", "Sisi'nin yağlı urganı İhvan'ın değil, adaletin boynunda", "Türkiye seninle Ey Mursi!" yazan dövizler taşıyan gruptakiler, Sisi aleyhine ve Mursi lehine sloganlar attı.

Abdullah Yıldız, sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen gruptakiler adına yaptığı açıklamada, Mısır'da Mursi ve darbe karşıtları için verilen idam kararının "yok hükmünde" olduğunu söyledi.

Kararın zalimce olduğunu belirten Yıldız, "Bu karar, zalimcedir, alçakçadır, hukuksuzdur. Bu karar uluslararası kamuoyunun ve insanlık vicdanının reddettiği bir zulümden ibarettir. Uluslararası Af Örgütü'nün nitelemesiyle bu karar, tek kelimeyle maskaralıktır" dedi.

Yıldız, kararı protesto ettiklerini ve lanetlediklerini ifade ederek, Mısır Müftüsü'ne de kararı tanımama çağrısı yaptı.

Bu konuda Avrupa Birliği'nden, ABD'den ve Birleşmiş Milletler'den yardım talep etmeyi  zül kabul ettiklerini vurgulayan Yıldız, "Bütün dünyanın gözü önünde yapılan bu haksız yargılamaların hiçbir meşru tarafı yoktur" diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Avrupa Birliği Muhammed Mursi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title