Haberler

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Eskişehir'de, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararı protesto edildi.

Eskişehir'de, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararı protesto edildi.

Eskişehir Gazze Kardeşlik Platformu, Eskişehir Gençlik Platformu ve Akıncı Derneği üyeleri ikindi namazından sonra Çarşı Camisi bahçesinde toplandı.

Burada grup adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, Mısır'da halkın oylarıyla iktidara gelmiş Müslüman Kardeşler Hareketi'ne açıkça darbe yapıldığını söyledi.

Mursi'ye ve Mısır halkına karşı verilin haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini belirten Karaman, şöyle konuştu:

"Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz. Mursi'nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düşenler, bugün Mursi'yi, darbe karşıtlarını nasıl ve niçin yargıladıklarını hiç kimseye anlatamazken batı bu zulme ortak oluyor. Binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır'da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşmayıp örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu deklare ediyoruz. Mursi dahil tüm İhvan tutukluları serbest bırakılmalı, Muhammed Mursi'nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır."

Konuşmanın ardından bir süre Mursi? lehine slogan atan gruptakiler buradan Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı'na yürüdükten sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Muhammed Mursi Eskişehir Karaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title