Haberler

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki sivil toplum örgütü üyeleri, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti.

Tavşanlı Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak idam kararlarını lanetledi.

Burada grup adına açıklama yapan Genç Memur-Sen Temsilcisi Mücahit Eroğlu, Mısır'da verilen idam kararlarını kınadıklarını söyledi.

Mısır'da darbeci mahkemenin kararının zalimce ve hukuk dışı olduğunu belirten Eroğlu, "Meşruiyeti olmayan darbeci mahkemenin, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Kardavi'nin de aralarında bulunduğu 106 müslüman kardeşimiz hakkında verilen idam kararı yok hükmündedir" dedi.

Söz konusu kararın adil olmadığını ifade eden Eroğlu, "Bu karar zalimcedir, bu karar hukuksuzdur. Bu karar uluslararası kamuoyunun ve insan vicdanının reddettiği bir karardır. Mısır Müftüsü, bu kararı onaylamamalıdır. Türkiye, uluslararası kamuoyunu harekete geçirerek, Avrupa Birliği ve dünya ülkeleri bu idamları engellemelidir. Batı bu yanlışları telafi etmek adına idam kararının uygulanmaması için inisiyatif almalıdır" diye konuştu.

Grup, bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Muhammed Mursi Tavşanlı Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title