Haberler

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ilçe temsilciliği üyeleri tarafından protesto edildi.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ilçe temsilciliği üyeleri tarafından protesto edildi.

İlçe meydanında toplanan Memur-Sen üyeleri adına açıklama yapan Memur-Sen Sarıkaya Şube Başkanı Cüneyt Yoldaş, meşruiyeti olmayan darbeci mahkemenin, seçilmiş Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verilen idam kararlarının yok hükmünde olduğunu belirtti.

Kararın adil olmadığını, zalimce ve hukuksuz olduğunu dile getiren Yoldaş, şunları kaydetti:

"Bu karar uluslararası kamuoyunun ve insanlık vicdanının reddettiği bir karardır. Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını esas alan Memur-Sen ailesi olarak darbeci mahkemenin hukuk dışı, faşist ve zalimce kararını tanımıyor, kararı ve bu kararı verenleri kınıyor ve lanetliyoruz. Mazlum, mağdur ve mahsun seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 106 kişinin idam kararının alınmasında darbeci Sisi ile işbirliği yapan Batı'nın da sorumluluğu vardır. Biz biliyoruz ki Batı dünyası için dünya barışının hiçbir önemi yoktur, sadece çıkar ilişkisi vardır."

Kaynak: AA / Yerel

Muhammed Mursi Memur Sen Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title