Haberler

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Doğu-Batı Kardeşlik Platformu Sözcüsü Hasan Ünal, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesine ilişkin, "İslam ülkelerine düşen en temel görev, darbe yönetimiyle tüm ilişkilerin sonlandırılmasıdır.

Doğu-Batı Kardeşlik Platformu Sözcüsü Hasan Ünal, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesine ilişkin, "İslam ülkelerine düşen en temel görev, darbe yönetimiyle tüm ilişkilerin sonlandırılmasıdır. Bu ilişkiler sonlandırılmaz, destekler devam ettirilirse, elbette Mısır halkı mağdur olacaktır. İslam ülkeleri, Mısır darbe yönetimiyle bağlantılarını koparsın" dedi.

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün Müslümanların kardeşliğini esas alan bir platform olarak, Mursi'nin iktidardan uzaklaştırılmasını, mağduriyetini ve idama mahkum edilmesini şiddetle kınadığını söyledi.

Mısır tarihinde ilk kez halkın geniş katılımla ve demokratik yollarla bir cumhurbaşkanı seçildiğini anımsatan Ünal, "Ancak bu Cumhurbaşkanı, uluslararası şer odaklarının desteği ve askerlerin darbesiyle iktidardan uzaklaştırıldı. Bu, demokrasi tarihinde işlenen en büyük cinayetlerden biridir. Bu cinayetlere Batı dünyası ne kadar sessiz kaldıysa hatta açıktan ya da örtülü destek verdiyse bundan daha acısı ve daha feci olanı, İslam dünyasının ve Körfez ülkelerinin seslerini çıkarmamasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Mursi'nin idama mahkum edilmesiyle ilgili bütün Müslümanların vicdanının yaralı olduğunu vurgulayan Ünal, İslam coğrafyasında yaşayanların Mursi'ye sahip çıkması ve yeniden iktidara dönmesi için tüm güçlerini kullanması gerektiğini anlattı.

Ünal, şöyle konuştu:

"Bu konuda sessiz kalan İslam ülkelerini, insan haklarını sözde önceleyen Batı dünyasını kınıyorum. Türkiye'nin bu konuda ne kadar gayret gösterdiğini biliyoruz. Devlet düzeyinde Mısır halkının, Mursi'nin yanında olabilmek için her türlü gayretin gösterildiğini biliyoruz fakat bunun yeterli olmadığına da şahit olduk. Halktan alınan destekle bu gayretin daha ileri noktalara taşınmasını istiyoruz. İslam dünyasında artık bu tür acılar yaşanmasını istemiyoruz. Mısır ile kardeşlik ilişkileri olan ülkeler, seslerini çıkarmazlarsa Mısır'daki darbeye meşruiyet kazandırılmış olur. Dolayısıyla İslam ülkelerine düşen en temel görev, darbe yönetimiyle tüm ilişkilerin sonlandırılmasıdır. Bu ilişkiler sonlandırılmaz, destekler devam ettirilirse elbette Mısır halkı mağdur olacaktır. İslam ülkeleri, Mısır darbe yönetimiyle bağlantılarını koparsın."

Kaynak: AA / Yerel

Muhammed Mursi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title