Haberler

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Mısır'da, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed  Mursi'nin  idama mahkum edilmesi Fatih'te protesto edildi.

Fatih Camisi avlusunda İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) öncülüğünde düzenlenen eyleme, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu Müslümanlar katıldı.

Fatih Camisi'nde toplanan grup, "Darbeciler Mursi'yi yargılayamaz" yazılı pankart açarak, "Katil Sisi, seninleyiz Mursi", "İslami hareket engellenemez" ve "İdam sehpası, yıldıramaz İhvanı" şeklinde slogan attı.

Gruptakiler, ellerinde Mısır bayraklarıyla tekbirler eşliğinde Saraçhane Parkı'na kadar yürüdü.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay, grup adına yaptığı konuşmada, iki yıldan beri Mısır'da idam kararları olduğunu anımsattı.

Mısır'daki idam kararlarına yönelik İslam Teşkilatı Örgütü (İTÖ) ve Arap Birliği'nden doğru dürüst bir açıklama göremediklerini belirten Atalay, şöyle konuştu:

"İslam dünyası olarak genelde Müslümanların yaşadığı bu trajik olaylar karşısında Birleşmiş Milletler'den ve Uluslararası Af Örgütü'nden bir şeyler yapmasını bekledik. Bundan sonra yabancı kuruluşlar değil, Müslümanlar olarak ana hedefimiz İTÖ ve Arap Birliği. Eğer Mursi idam edilirse bunun ana sorumlusu hiç şüphesiz Suudi Arabistan olacak. Bundan sonra bölgedeki gelişmelerin önünü hiç kimse alamaz. Katar ve Suudi Arabistan'ın devreye girerek, idamların önüne geçmesi gerekiyor. Bu idamların vebali ve bedeli çok büyük olacaktır. Vebalini de bedelini de Suudi Arabistan ve Katar çekecektir."

Uluslararası Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak da haksızlık karşısında sessiz kalanların "dilsiz şeytan"lar olduğunu ifade ederek, böyle olmamak için seslerini yükselttiklerini vurguladı.

Uluslararası örgütlerin konuyla ilgili sessiz kalmasını eleştiren Dilipak, şunları kaydetti:

"Bu sabah 6 kardeşimizi idamla şehit verdik. Sisi diktatörüne darbeci diyemeyenler, Mısır'daki darbeye karşı çıkamayanlar, demokrasilerini helvadan puta çevirdiler, acıktıkça yiyorlar. Bütün bu olanlar, aslında içinde olduğumuz şartları gözler önüne sermesi açısından son derece ibret vericidir. Ümmetin vahdeti gerçekleşmedikçe, tefrika devam ettiği sürece bu olayların üstesinden gelmemiz mümkün değildi."

Konuşmaların ardından gösteriye katılan İhvan liderlerinden Vecdi Guneym, Mursi ve dünyadaki Müslümanlar için gruptakilerle dua etti.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title