Haberler

Muratpaşanın Gülen Yüzleri Projesi

"Muratpaşanın Gülen Yüzleri Projesi" kapsamında rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenleri aracılığıyla belirlenecek 12-16 yaş grubundan suça bulaşma riski altında bulunan 50 çocuğa, yaz aylarında spor eğitimi verilecek.

"Muratpaşanın Gülen Yüzleri Projesi" kapsamında rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenleri aracılığıyla belirlenecek 12-16 yaş grubundan suça bulaşma riski altında bulunan 50 çocuğa, yaz aylarında spor eğitimi verilecek.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek projede öğrenciler, halk arasında "Zeytinköy" olarak tabir edilen Yeşildere, Gebizli ve Doğuyaka mahallelerinden oluşan bölgedeki okullarda eğitim alanla arasından seçilecek.

Kurslar, Park Antalya Spor Tesislerinde haftada 3 gün, günde ikişer saat olmak üzere 3 ayda 72 ders saati olarak planlandı. Çocuklara 10 uzman eğitmen tarafından spor eğitimi, 2 rehberlik psikolojik danışman tarafından da rehberlik hizmeti verilecek.

Proje ile suça bulaşma riski altında bulunan, maddi yetersizlik yüzünden spor imkanlarına sahip olamayan çocukların hayatlarında bir farklılık yaşanması ve yetenekli çocuklara yön çizilmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Zeytinköy Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title