Haberler

Muratpaşa Gençlik Merkezi'nin Temeli Atıldı

Muratpaşa Belediyesi, ODTÜ Antalya Mezunları Derneği ve Adalya Vakfı işbirliğiyle, gençlerin okul sonrası birlikte eğlenerek, öğrenerek ve paylaşarak hayata tutunmalarını hedefleyen Gençlik Parkı’nın temeli atıldı.

Muratpaşa Belediyesi, ODTÜ Antalya Mezunları Derneği ve Adalya Vakfı işbirliğiyle, gençlerin okul sonrası birlikte eğlenerek, öğrenerek ve paylaşarak hayata tutunmalarını hedefleyen Gençlik Parkı'nın temeli atıldı.

Lise eğitimi alan gençlerin gelecek endişesini azaltmak için eğitim, psikolojik ve sosyal gelişim merkezi oluşturma hedefiyle yola çıkan Muratpaşa Belediyesi, ODTÜ Antalya Mezunları Derneği ve Adalya Vakfı, Gençlik Parkı'nın temelini attı. Fener Caddesi ve 2007 Sokak arasında bulunan alanda temeli atılan projeyle çaresiz, yılgın, hedefsiz gençlerin 2-3 yıl gibi uzun dönemli bir işbirliği dönemi sonucu özgüven kazanmış, belli konularda uzman eğitimi ve stajlarını almış, iş bulabilen, ülkemize katkı sağlar hale getirmek amaçlanıyor.

Mayıs sonunda tamamlanacak

ODTÜ Antalya Mezunları Derneği Başkanı Yıldırım Şimşek, amaçlarının Mayıs sonunda projenin ilk etabını tamamlamak olduğunu söyledi. Projenin ilk ayağında kütüphane, ek sınıflar, eğitim merkezi ve kafenin yer alacağını kaydeden Yıldırım, "Okul çıkışında eve gitmek istemeyen, bir şekilde sokakta vakit geçiren ve kendi gelişimine zaman ayırmayan gençliğin bir bölümünü buraya alıp onların oturabileceği, sohbet edebileceği, ders çalışabileceği, dayanışabileceği bir platform yaratmayı hedefliyoruz. ODTÜ'nün hazırladığı dil eğitimi programıyla ciddi bir dil eğitimi sunmak, yaz aylarında staj desteği vermek ve liseyi bitirdiğinde de iş bulabilir hale getirmek gibi çok temel hedeflerimiz var. Güzel ve zor bir proje ve biz ciddi bir emek veriyoruz."

Türkiye'ye yayılacak

Projenin aynı zamanda Türkiye'de diğer ODTÜ mezunları derneklerince de takip edildiğini dile getiren Yıldırım, "Bunu başarırsak Türkiye'ye yayma şansımız var" dedi.

Projenin ayrıntıları

Projenin ilk etabında 60 metrekare kapalı alan ve 85 metrekare yarı kapalı alan olmak üzere toplam 145 metrekare üzerinde eğitim amaçlı bir yapı inşa edilecek. Bu alanlarda kütüphane, çalışma alanları, psikolojik danışmanlık, bilgisayar eğitimi ve kullanım sınıfı, İngilizce dil eğitimi sınıfı yer alacak. Projenin 2'nci etabında ise 70 kişilik mini sinema, konferans salonu, satranç, karikatür, resim, müzik ve benzeri amaçlarla kullanılacak çalışma odaları hayata geçirilecek. Gençlik Merkezi'ne Muratpaşa'da yaklaşık 10 bin kişilik bir lise topluluğu içinde eleme ve üye sistemi ile kayıt alınacak. Merkezde kız öğrenci mevcudunun yüzde 65, erkek öğrenci mevcudu ise yüzde 35 oranında olması hedefleniyor. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gençlik Parkı Muratpaşa Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title