Haberler

Muratpaşa'da Yürekler, Çanakkale İçin Çarptı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü ve Şehitler Günü için Muratpaşa Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikte duygusal anlar yaşandı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü ve Şehitler Günü için Muratpaşa Belediyesi'nce düzenlenen etkinlikte duygusal anlar yaşandı.

Muratpaşa Belediyesi'nin, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü ve Şehitler Günü'nde; Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şubesi ve Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) ile birlikte düzenlediği özel programda duygusal anlar yaşandı. Programda Yazar Yavuz Ali Sakarya, kitabı Çanakkale Onurumuzdur'da yer alan Çanakkale Deniz Zaferi öykülerini katılımcılarla paylaştı.

Halk Ozanı Aşık Kazanoğlu, doğaçlama ve Çanakkale Türküleri, Muratpaşa Belediyesi gönüllü müzik topluluğu Antalya Neveser Türk Müziği Topluluğu da, Şef Murat Kocamemik yönetiminde Çanakkale ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; Yazar Sakarya ve sanatçılara teşekkür etti. Yazar Sakarya, Başkan Uysal'a, kitabını armağan etti.

Çanakkale Savaşı'nın önemine dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; "Çanakkale Savaşı, Anadolu'da yaşayan, hangi kültürden, hangi coğrafyadan gelirse gelsin, herkesin ortak mücadele ettiği ve başardığı bir savaştır. Üniversite mezunlarımızı, öğrencilerimizi,15 yaşında Tokatlı çocuklarımızı,100 binlerce insanımızı kaybettik. Ordu içindeki adıyla Sarı Paşa'yı; Gazi Mustafa Kemal Paşa'yı, Atatürk'ü kazandık" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal; niçin geldiklerini bilmeden Çanakkale Savaşı'na katılan Yeni Zelanda ve Hindistan gibi ülkelerin bağımsızlık sürecinde, burada aldıkları derslerden yararlandıklarını ifade etti. Başkan Uysal, Anadolu insanının, Çanakkale Savaşı'nın 100. yılında, savaşmadan; sosyal ve ekonomik alanda, bilimde, uygarlıkta topyekün mücadelesi etmesi ve bu mücadeleyi kazanması için çalıştıklarını belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Sakarya Muratpaşa Çanakkale Antalya Yerel Haberler

title