Haberler

Muratpaşa Belediyesi Proje Yarışması Düzenledi

Güncelleme:

Muratpaşa Belediyesi, kurulacak opera, tiyatro ve gösteri merkezinin mimari yapısı için proje yarışması düzenledi.

Muratpaşa Belediyesi tarafından kurulacak opera, tiyatro ve gösteri merkezinin mimari yapısı için proje yarışması düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kente opera ve çok amaçlı gösteri merkezi kazandırmayı amaçlayan Muratpaşa Belediyesi'nin, Antalya Mimarlar Odası ile açtığı mimari fikir proje yarışmasına 97 eser katıldı.

İlçe Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa Belediyesi Çok Amaçlı Gösteri Merkezi Atölye ve Sahnesi  Mimari Fikir Proje Yarışması için Mimarlar Odası'na ulaştırılan projeleri değerlendirmeye başlayan jüriyi ziyaret etti.

Jüri Başkanı ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yüksek Mimar Prof. Dr. Celal Abdi Güzer'den fikir projeleri hakkında bilgi alan Uysal, "Sayısız antik kent ve amfi tiyatroya evsahipliği yapan kentimize çok amaçlı gösteri merkezi kazandırmak istiyoruz. Ülkemizin önde gelen mimarlarının fikirlerinden yararlanıyoruz. Jürimiz, kentimiz için en güzelini seçecektir" ifadesini kullandı.

Jürinin, değerlendirme sonrası 8 projeyi seçeceği, merkezin de Yeşilbahçe Mahallesi'nde 7 bin metrekarelik alanda inşa edileceği vurgulandı.

Kaynak: AA / Yerel

Ümit Uysal Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title