Haberler

Muratpaşa'da Çevre Eğitimi Evinize Gelecek

Muratpaşa Belediyesi ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ambalaj atıklarının toplanması konusunda eğitim çalışmalarına başlıyor.

Muratpaşa Belediyesi ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ambalaj atıklarının toplanması konusunda eğitim çalışmalarına başlıyor.

İlk etapta 10 mahallede başlayacak eğitim çalışmaları kapsamında ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplama sisteminin önemi ve mahallelerin toplama günleri hakkında bilgilendirme çalışması yapılacağı ve ilk çalışmanın 15 Eylül'de Yeşilbahçe Mahallesi'nde gerçekleştirileceği belirtildi.

Toplam 10 kişilik takımlardan oluşturulan eğitim ekiplerinin evlerin kapıların tek tek çalarak yapacağı çalışmanın 1 ay süreceği, Yeşilbahçe Mahallesi'nden sonra eğitim çalışmasının Demircikara, Güzeloba, Çağlayan, Bahçelievler, Dutlubahçe, Cumhuriyet, Sedir, Gençlik, Deniz mahallelerinde devam edeceği kaydedildi.Eğitim ekiplerinin ambalaj atıklarını toplama günleri hakkında Muratpaşalılara bilgi verirken, geri dönüşümle elde edilen kazanımları anlatacakları ifade edildi.

Çöpten ayrılan ambalaj atığının kalitesiz, kirli, verimsiz olduğunu belirten Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Fatma İşbilen, "Bütün gelişmiş ülkelerde de benimsendiği gibi ambalaj atıklarının geri kazanımının en verimli, en sağlıklı ve en ekonomik yolu kaynağında ayrı toplamadır. Ambalaj atıklarını ayrı toplanması ile enerjinin tasarrufu, doğal kaynakların korunması, temiz bir çevre, güzel bir gelecek bize geri döner. ve ülke ekonomisine katkı sağlar" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahçelievler Muratpaşa Çağlayan Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title