Haberler

Muratpaşa'da 4 Parkın Açılışı Yapıldı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’ya 32 bin 300 metrekare aktif yeşil alan kazandıran 4 farklı mahalledeki parkların toplu açılış töreninde Türkiye’de kamusal yerel yönetim anlayışının öneminin yeniden ortaya çıktığını söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'ya 32 bin 300 metrekare aktif yeşil alan kazandıran 4 farklı mahalledeki parkların toplu açılış töreninde Türkiye'de kamusal yerel yönetim anlayışının öneminin yeniden ortaya çıktığını söyledi.

Muratpaşa Belediyesi'nin Antalya'ya 32 bin 300 metrekare aktif yeşil alan kazandırdığı Demircikara, Güzeloba, Yeşilbahçe ve Meydankavağı Mahalleleri'nde bulunan 4 parkın toplu açılış törenini Yeşilbahçe Mahallesi'nde 2005 yılında hayata veda eden CHP eski Antalya İl Başkanı Malik Günal'ın adını taşıyan parktan gerçekleştirdi. Toplu açılış törenine CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve Malik Günal'ın ailesi katıldı.

Belediyeciliğin Siyaseti

Başkan Ümit Uysal, belediye başkanlığının her ne kadar politik nabzı yüksek olmayan bir görev olsa da bazı anlarda belediyeciliğin siyasetini en acımasız şekilde konuşmak gerektiğini söyledi. Malik Günal'ın isminin verildiği bir parktan yapılan açılışın böylesi bir konuşmanın tam yeri ve zamanı olduğunu aktaran Başkan Uysal, Malik Günal ismi gün geçtikçe kendisini düşünmeye sevk edip etkilediğini kaydetti. Başkan Uysal, "Bunun en önemli nedeni, Türkiye, öyle vahşi bir süreç yaşadı ki, şehirler şehirlikten çıktı. Dürüst insanlar enayi gibi görünmeye başladı. 'Kim gelirse gelsin çalacak nasıl olsa' anlayışı hüküm sürdü. Bunun dışında olanlar aptal yerine konuldu. Toplumun değer yargılarına korkunç bir saldırı süreci gerçekleşti. 3 dönüm yeşil alan gören 'Burayı telef etmişler. Buraya kaç daire sığardı' anlayışı içinde oldu. Ben Malik Günal ağabeyimi hatırladığım zaman, öyle berrak bir kamusal duruşu vardı ki, öyle namuslu, dürüst, toplumsal çıkarı ön plana alan bir duruşu vardı ki Malik Günal'ın ve Türkiye'nin neresinde yaşamışlarsa Malik Günalların unutulmaması gerekiyor" dedi.

Malik Günal ve Antalya

Bu isimlerin yaşatılmasına ve hatırlanmasında ihtiyaç olduğunu dile getiren Başkan Uysal, Günal'la birlikte Selahattin Tonguç'un Antalya Belediye Başkanlığı sürecinin birlikte düşünülmesi gerektiğini dile getirdi. Günal'la bütün kıyı şeridinin SİT alanı ilan edilip korunmaya çalışılması, Cumhuriyet Meydanı'nın ve Konyaaltı Atatürk Parkı'nın temizlenmesinin aklına geldiğini söyleyen Başkan Uysal, "Malik Günal'ı düşündüğüm zaman ANTBİRLİK Genel Müdürlüğü yapıp yoksul yaşamayı hatırlıyorum" dedi.

Başkan Uysal, "Biz de Muratpaşa'da bu kamusal anlayışın izcisi olmaya gayret ediyoruz" dedi. "Temiz ve namuslu kamusal yönetimi, sadece insanların, toplumun mutluluğunu ve sadece şehrin geleceğini düşünen kamusal bakış açısını yaşatalım" çağrısı yapan Başkan Uysal, gelişmişlik ölçüsü olarak inşaat sektörünün gösterilmesine de eleştirdi.

Açılış yapılan parklar

Konuşmaların ardından park açılışı gerçekleştirilen mahallerin muhtarları Başkan Uysal'a çiçek vererek teşekkür etti ve Demircikara Mahallesi'nde 6 bin metrekarelik Adile Naşit ve Şirinler Parkı, Güzeloba Mahallesi'nde 7 bin 300 metrekare genişliğinde Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin adını taşıyan Aylan Bebek Parkı ve Meydankavağı Mahallesi'nde adını Taksim Gezi Parkı protestolarından alan 17 bin 300 metrekare genişliğiyle Gezi Parkı'yla birlikte 2 bin metrekarelik Malik Günal Parkı'nın açılış kurdelesi hep birlikte kesildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ümit Uysal Muratpaşa Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title