Haberler

Muratpaşa Cami'nde Medine Usulü İftar, Enderun Usulü Teravih

Antalya İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği, Antalya Dayanışma Platformu (ANDAP) üyesi 18 Sivil Toplum Kuruluşu desteğiyle Muratpaşa Cami’nde Ramazan ayı boyunca 500 kişilik iftar verileceği belirtildi.

Antalya İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği, Antalya Dayanışma Platformu (ANDAP) üyesi 18 Sivil Toplum Kuruluşu desteğiyle Muratpaşa Cami'nde Ramazan ayı boyunca 500 kişilik iftar verileceği belirtildi.

İl Mütfülüğünden yapılan açıklamada, iftar menüsünün birkaç hurma, birkaç zeytin, bir dilim peynir, helva, ekmek ve sudan oluştuğu ve Medine'den esinlenerek hazırlandığı ifade edildi. Müslümanlara biraz olsun Peygamberimizin (SAV) mescidindeki iftar atmosferini yaşatmak, orucun ve iftarın ruhuna uygun şenlikten uzak, ibadet eksenli bir program hazırlandığı kaydedilen açıklamada, iftarın ardından kılınan akşam namazından sonra ise cami bahçesindeki çay, Osmanlı şerbeti, pamuk şeker ikramlarının teravih sonuna kadar devam ettiği bildirildi.

Teravihin Enderun usulü kılındığı da belirtilirken, din görevlileri İrfan Keskin'in imameti ve M. Tahir Çetin, Engin Şahin, Yakup Ejder'in ilahileri ile kılınan Enderun usulü teravihin cemaate ayrı bir huzur verdiği ifade edildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title