Haberler

Muratpaşa Belediyesi'nden 4 Park Daha

Muratpaşa Belediyesi, kente 25 bin 640 metrekarelik yeşil alan ve 4 park daha kazandırıyor.

Muratpaşa Belediyesi, kente 25 bin 640 metrekarelik yeşil alan ve 4 park daha kazandırıyor. Ali Peçen Zeytin Park ile Ömer Buyrukçu, Cemil Meriç ve Levent Kırca Parkları, 24 Aralık'ta hizmete açılıyor.

Muratpaşa Belediyesi, toplam 25 bin 640 metrekarelik alanı kaplayan Ali Peçen Zeytin Park ile Ömer Buyrukçu, Cemil Meriç ve Levent Kırca Parkları'nı, 24 Aralık'ta hizmete açıyor. Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce yapımı tamamlanan 4 park, 24 Aralık Perşembe günü Yenigün Mahallesi'nde bulunan Ali Peçen Zeytin Park'ta düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

İSİMLER DE YAŞAYACAK

Zeytin ağaçlarının kesilmemesi için hukuk yolu ile mücadele eden Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Köyü sakinlerine ithafen Yenigün Mahallesi'nde yapılan 10 bin 900 metrekarelik Ali Peçen Zeytin Park'ta, doğal doku; zeytin ve turunç ağaçları iyileştirilerek korundu. 1986'da yaşamını yitiren Antalya Milletvekili Ömer Buyrukçu anısına Güzeloba Mahallesi'nde 7 bin 500 metrekarelik alanda, 1987'de yaşamını yitiren düşünür Cemil Meriç anısına Şirinyalı Mahallesi'nde 3 bin 540 metrekarelik alanda ve 2015'de yaşamını yitiren sanatçı Levent Kırca anısına Muratpaşa Mahallesi'nde 3 bin 700 metrekarelik alanda park yapıldı.

TÜM KOMŞULARIMIZI DAVET EDİYORUM

Her ay 4 park sloganı ile çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; "Muratpaşamız'da kişibaşına düşen yeşil alan oranını yükseltmenin ötesinde insanlarımızın, çocuklarımızın yaşamlarını kolaylaştırıcı hizmetler üretiyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzce yapılan parklarda; ülkemizin ve Antalyamız'ın değerlerinin isimlerini yaşatıyoruz. Çocuklarımız; parklara isimlerini verdiğimiz, her biri ülkemizin ayrı bir değeri olan güzel insanları da tanıyacak. 24 Aralık'ta yapacağımız açılış törenimize tüm komşularımızı davet ediyorum" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Levent Kırca Cemil Meriç Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title