Haberler

Muratpaşa Belediyesi 2 Milyon Çiçek Üretecek

Muratpaşa Belediyesinin Bitki Üretim Tesislerinde mevsimlik 2 milyon çiçek üretilecek.

Muratpaşa Belediyesinin Bitki Üretim Tesislerinde mevsimlik 2 milyon çiçek üretilecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, asfaltını, yeraltı konteynerini ve kent mobilyalarını tesislerinde üreten Muratpaşa Belediyesi, kenti güzelleştiren bitkileri de Park ve Bahçeler Müdürlüğü Bitki Üretim Tesislerinde yetiştiriyor.

Sonbahar ve kış dönemi için hazırlıklara başlayan belediye, mevsimlik menekşe, aslanağzı, bellis ve süs lahanası başta olmak üzere farklı türlerde 2 milyon çiçek üretecek.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Bitki Üretim Tesislerinde mevsimlik çiçeklerin tohumlarının ekiminin yapıldığını ifade etti.

Mevsimlik çiçeklerin Güzeloba-Ermenek Mahalleleri arasında kalan 35 dönümlük alanda yetiştirileceğinin altını çizen Uysal, ilçe için özel seralarda mevsimlik çiçek ürettiklerini vurguladı.

Kendi yaptıkları üretimle büyük tasarruf sağladıklarına dikkati çeken Uysal, "Ürettiğimiz fazla çiçek ve fidanları da komşularımızla paylaşıyoruz." ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ümit Uysal Muratpaşa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title