Haberler

Muratbey Uşak'ın Hedefi Avrupa'da Şampiyonluk

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılacak Muratbey Uşak'ın başantrenörü Ozan Bulkaz, kupayı kazanmak istediklerini bildirdi.

SONER KILINÇ - Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılacak Muratbey Uşak'ın başantrenörü Ozan Bulkaz, kupayı kazanmak istediklerini bildirdi.

Bulkaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon öncesi çalışmaların gayet verimli devam ettiğini, hazırlık maçlarında iyi sonuçlara imza attıklarını kaydetti.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi ve Avrupa'da başarılı olacak bir takım kurduklarını belirten Bulkaz, şöyle konuştu:

"Kısıtlı bütçemize rağmen ligde üst üste 3. sezonumuzda mücadele edeceğiz. İlk Avrupa maceramızda EuroChallenge Kupası'nda iyi mücadele ettik, ülkemizi ve kentimizi iyi tanıttığımızı düşünüyorum. Bir yıl Avrupa'ya ara verdikten sonra bu yıl FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde ikinci ön eleme turundan katılacağız. Yeni bir takımız ama kazanmayı erken öğrenen bir takım olduk. İyi mücadele ediyoruz, çalışacağımız ve gideceğimiz çok yol var.

Takımda uyum güzel, daha çok çalışıp daha iyi olacağız."

Hedef FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi

Bulkaz, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için Kıbrıs Rum Kesimi'nden Petrolina AEK ile Romanya'dan U-Mobitelco BT Cluj takımı arasındaki eleme maçının galibiyle karşılaşacaklarını hatırlatarak, "İddialı olacak belki ama Avrupa kupasını kaldırmak istiyoruz,

Şampiyonlar Ligi'nin ilk yılında kupayı almak çok önemli." diye konuştu.

"Kalite her geçen sene artıyor"

Türkiye'de basketbol kalitesinin her geçen yıl arttığını, 6 yabancı kuralı ile daha iyi takımlar kurulduğunu kaydeden Bulkaz, Türk takımları için Avrupa'da başarının sürpriz olmayacağını söyledi.

Bulkaz, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde dev bütçeli takımlar olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"İlk hedefimiz lig, ancak iki kupayı da kaldırabilecek güçte olduğumuza inanıyorum. İki kupayı da sonuna kadar isteyeceğiz. Takıma takviye düşünmüyoruz, kadromuzu şimdilik yeterli görüyoruz. Ligde üçüncü yılımız ve iyi işler yapmaya devam ediyoruz, basketbola renk katıyoruz. Bu sene çok renkli bir lig olacak, altı yabancılı sistemde takımlar başa başa mücadele edecek, evimizdeki tüm maçları kazanmak istiyoruz."

Kaynak: AA / Spor

Uşak Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title