Haberler

Murat Ülker: Yabancı Yatırımcıya Algı Oyunu Tutmadı

Güncelleme:

Yabancı yatırımcılardaki Türkiye'nin güvenli ve kazançlı liman olduğu algısına birçok devletin uyarı yoluyla ket vurduğu yine teyit edildi.

Yabancı yatırımcılardaki Türkiye'nin güvenli ve kazançlı liman olduğu algısına birçok devletin uyarı yoluyla ket vurduğu yine teyit edildi. Bu algı oyunlarına rağmen uluslararası ortaklarına " Türkiye'ye güvenin" dediklerini belirten Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, "6 yabancı ortağımızla Türkiye'ye 1 milyar TL reel yatırım yaptık" dedi.

"ALGI OPERASYONUNA RAĞMEN YATIRIMCILARLA GÜVEN TAZELEDİK"

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, yabancı yatırımcılarla görüşmelerinde Türkiye'ye yatırım yapmakta çekincelerin bulunmadığını gördüklerini ancak vatandaşı oldukları devletlerin Türkiye'ye karşı uyarılarıyla bu yatırımcıları etkilendiklerini ifade etti. Bu algı operasyonlarına rağmen Yıldız Holding'in uluslararası ortaklarıyla güven tazelediği geçen yıl, Türkiye'nin yurtdışındaki imajına katkı sunduğunu anlatan Ülker, " Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunun altını çizerek onlara Türkiye'ye yatırımlarını sürdürmelerini telkin ettik. 6 yabancı ortağımız ile Türkiye'ye bu zamana kadar 1 milyar TL reel yatırım yaptık. Yatırımcı girişleri ile bu rakam 4 milyar TL'yi aştı" dedi.

'YILDIZ HOLDİNG'İN CİROSU 2016'DA YÜZDE 12 ARTTI"

Çin'in yeni finans şehri Şangay'da pladis'in iştiraklerinden Godiva'nın yönetim kurulu toplantısına başkanlık eden Murat Ülker, ardından Yıldız Holding'in 2016 yılına dair mali performansını ilk kez açıkladı. Yıldız Holding'in 2016 yılını 34.3 milyar TL brüt ciro ile kapattığını belirten Ülker, cirosal büyümenin de %12 olduğunu kaydetti. Cirodaki satışların %58'i ise gıda ve atıştırmalık grubundan geldi. Ulker, McVitie's ve Godiva'yı global marka yapmayı hedeflediklerini belirten Ülker, "Yurtdışı satışlarımız toplam ciromuzun yaklaşık %41'i seviyesinde ve her geçen yıl bu alanda da daha iyi performans sergiliyoruz. Biz pound kazaniyoruz, yen kazaniyoruz, dolar kazaniyoruz yani cesitli para birimlerinde islerimiz var. Bu da bize döviz riskine karşı doğal bir koruma sağlıyor" ifadelerini kullandı.

2021'E KADAR 5 MİLYAR TL YATIRIM

Murat Ülker, geçen yılki 1.3 milyar liralık yatırımın yarısını Türkiye'ye yaptıklarını ve 4.500 kişiye daha istihdam sağladıklarını da aktardı. Yıldız Holding'in 2021'e kadar planladığı yatırım miktarı ise 5 milyar TL. Bu yıl da 4000 ila 4500 yeni istihdam hedeflediklerini söyleyen Ülker, pladis'in en büyük Ar-Ge merkezini Gebze'de kurarak çikolatada üretim üslerinin Türkiye olacağını vurguladı.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, global şirketleri pladis ile orta ve uzun vadede hedeflerinin çikolatada satışları iki misline çıkarmak; bisküvide ise satışları önümüzdeki birkaç yılda yüzde 50'nin üzerinde artırmak olduğunu belirtti.

PLADİS'İN KAZANCI TÜRKİYE'YE GELİYOR

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ülker, İngiltere'de kurdukları pladis'e Ülker Bisküvi'den %21 hisseyi neden devrettiklerini şöyle anlattı: "Anlaşılır, basit bir isim. pladis'i halka açacağız. Ama daha ileride. 13 ülkede, 34 fabrikası var. üçte biri İngiltere-İrlanda'da, üçte biri Türkiye'de, %10 Ortadoğu'da üretim. Japonya, Amerika, Çin de var tabii. İngiltere, bisküvide en büyük pazar. İyi bir pazar. Bütün bunlar bir arada finansman sağlıyor. Yurtdisinda finansman bulmak bu anlamda daha kolay. Bu şirket %100 Yıldız Holding, %100 Ülker ailesine ait. Mal sahibinde değişiklik olmuyor. Bu işlerde parayı geri getirmek lazım. Neticede para Türkiye'ye geliyor. Buradan değil, oradan sahip oluyorsun." (Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Yıldız Holding Murat Ülker Türkiye Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title