Haberler

Murat Ülker, Dev Satış Kararının Ardından İlk Kez Konuştu

Güncelleme:

Murat Ülker Yıldız Holding, bünyesinde bulunan içecek markaları Cola Turka, Çamlıca Gazoz ve Saka Suyu'yu Japon DyDo DRINCO'ya satma kararının ardından ilk kez konuştu.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, şirketin bünyesindeki içecek firmalarını Japon dev DyDo DRINCO'ya satma kararının ardından ilk kez konuştu. Ülker, Instagram hesabı üzerinden açıklamalar yaptı.

İşte Ülker'in açıklaması:

"BÜTÜN ENERJİMİZİ ÇİKOLATA BİSKÜVİ İŞİNE SEFERBER ETMEMİZ LAZIM"

"Kıymetli takipçilerim,

Biliyorum benim yanıtlamamı istediğiniz birçok sorunuz var. Ama takdir edersiniz ki, biz Yıldız Holding çalışanları ellibin kişilik bir aileyiz ve aramızda işbölümü var. Arkadaşlarıma saygısızlık etmemek için ben sadece benimle ilgili konuları sizlerle paylaşmaktayım. Bildiğiniz gibi dünya çapında alımlar yaparak bisküvi, çikolata işimizi globalleştirmeye talibiz. Ama bu hedefe ulaşmak ve başarmak için odaklanmak şart. Yani bütün enerjimizi, ve kaynaklarımızı bisküvi ve çikolata işine seferber etmemiz lazım. Benim amacım bizim markalarımız da büyüsün, gelişsin dünya çapında global markalar olabilsin. Bunu yapmak için 50 bin kişi her gün çalışıyoruz.

"HER HOROZ, KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE ÖTER"

İşte bu yüzden süt ve içecek işlerimizdeki çoğunluk hisselerimizi işinde uzman yabancı şirketlere sattık. Ama bizim yüzde on hissemiz var ve yönetimde yer alıyoruz. ÜLKER markasını sadece belli bir süre için kullanabilecekler. Türkiye ve ihraç pazarındaki tüketicilerimiz için onlara devrettiğimiz markalarla iyi bir şekilde hizmet edeceklerdir.
Takdir edersiniz ki bu bir ortaklıktır ve biz de sorumluluklarımızın farkındayız ve ortaklarımızı seçerken hassas davranıyoruz. Mesela öncelikle tercihimiz mevcut ortaklarımıza hisse satışı veya stratejik bir ortak bulmak oluyor. Halka açılmak veya fonlara satış daha sonraki tercihimiz. Yönetimde yer alarak amacımız, şirketlerin yapısı ve çalışanları hakkında ve bilhassa markalarımızın kimlikleri, pazarı ve tüketici tercihleri ile ilgili rehberlik etmektir.
Bir de şunu ekleyeyim. "Her horoz kendi çöplüğünde öter" derler ya, ben de bu topraklarda doğdum ve emelim de gene burada yaşayıp ölmektir. Fakat burada doğan Yıldız Holding dünyada büyüsün oralarda da yaşasın isterim. "


Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Yıldız Holding Murat Ülker Cola Turka Çamlıca Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (38)

Dünya markasıMobil-IOS:

Torku ailesi olarak dondurma ve meşrubat ürünleriyle sizinle olacağız TORKU TORKU TORKU

30
7
yanıtYanıtla
AHMET:

CEMAAT BİTTİ YANDAŞLARI PARALARINI KAÇIRMA DERDİNE DÜŞTÜLER

17
13
yanıtYanıtla
okanMobil-ANDROID:

Torku Torku

19
8
yanıtYanıtla
Konyalı Mobil-IOS:

Torku.

21
5
yanıtYanıtla
T.Tr:

Torku buyuyor . . .

25
1
yanıtYanıtla
levMobil-ANDROID:

ETİ varken ülker ve bisküvimi hahahahahah

5
17
yanıtYanıtla
Derin StratejiMobil-ANDROID:

çiftçinin alın teri icin Torku..

16
5
yanıtYanıtla
EfeMobil-ANDROID:

Güvendiğimiz bir marka eriyip gidiyor.

7
13
yanıtYanıtla
okanMobil-ANDROID:

hemen sat yerli malı kalmasın zaten yazıklar olsun sana ülker ...yıktın bizi

14
4
yanıtYanıtla
mahmut selbas:

torku ile rekabette ezilince rekabet edebilmek için elinde ne varsa usul usul çıkartacak ama unutma torku nun ardında çok güçlü bir çiftçi kitlesi var ve almayın arkadaşlar ülker ürünlerini bunlarda israil destek kökenli dini istismar ederek halkı sömürdüler senelerce bunlar

10
7
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title