Haberler

Murat Özyer'den 17 Haziran Değerlendirmesi

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Türkiye Basketbol Federasyon’nun ve bazı kesimlerin Türkiye Basketbol Ligi final serisi 7. maçında Galatasaray’ın 17 Haziran duruşunu sergileyemeyeceğini düşündüklerini söyledi.

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Türkiye Basketbol Federasyon'nun ve bazı kesimlerin Türkiye Basketbol Ligi final serisi 7. maçında Galatasaray'ın 17 Haziran duruşunu sergileyemeyeceğini düşündüklerini söyledi.

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Galatasaray Dergisi'nin Ekim ayı sayısında Galatasaray basketbolunun son iki senesini anlattı. Özyer, ilk geldikleri sene basketbolcularla uzun dönemli kontratlar yaptıklarını belirterek, "Kulüp kurulu düzeninin üstüne çıkmak istiyordu. Hedef Euroleague'de kalıcı takım olmak üzerineydi. Bir de Ergin Ataman ile beraber onun sistemine uygun bir takım iskeletinin kurulmaya başlanması gerekiyordu. Omurgayı oturttuk ve onun üzerinde ufak tefek oynamalar yapıyoruz. 1+1 senelik sözleşme yapmamızın sebebi Türkiye Ligi'ndeki yabancı kontenjanının artırılması ve oyuncuların motivasyonlarının artacağını düşündük. Üçüncü bir sebep de yönetimimizin sözleşmelerin bu şekilde olmasına yönelik aldığı stratejik karardı" dedi.

"IŞIL ALBEN İYİ BİR GALATASARAYLI"

Galatasaray Odeabank'ın eski basketbolcusu Işıl Alben'in bu sene Dinamo Kursk'ta oynayacağını hatırlatan Murat Özyer, "Işıl Alben iyi bir oyuncu, iyi bir Galatasaraylı. Ekrem Memnun ile beraber kariyerinin en üst noktalarına doğru bir yolculuğa başladı. Bizim için büyük kayıp çünkü başka takımlar milli takımda oynatarak Türk'leştirdikleri oyuncularla kendilerine avantaj sağlıyorlar. Sekizli Final'e gitmeden önce Nisan ayında Işıl'ın bize Kursk'a imza attığını söylemesinden sonra o bölgeye Nuria Martinez'i ve Ayşegül Günay'ı getirdik. Ana omurgada Alba Torrens de vardı" diye konuştu.

"BİZ ZORU SEÇTİK"

Özyer, Galatasaray Kulübü'nün büyük bir marka olduğunu belirterek, "Eurocup oynadığımız sezonda sadece Euroleague takımlarının yer alabildiği One Team projesine dahil edilen takımız. ve biz burada zoru seçtik. Euroleague oynarken bu işlerle ilgilenmek kolay değil. Bizim misyonumuz olduğunu düşündük. Diğer takımlar kendi şehirlerinde projeler tasarlarken biz projenin olduğu şehre gittik. Van'a gittik. Birçok takım projelerini değiştirirken biz bu projede sürekliliğe inandık ve hala devam ediyoruz. Galatasaray'ın farkını burada gösterdik. Türkiye'deki bazı takımlar da biz yaptıktan sonra benzerini gerçekleştirmeye çalıştılar. Van için 1'iz projemiz hala sürüyor" ifadelerini kullandı.

"DURUŞUMDA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAZ"

Türkiye Kadın Basketbol Ligi final serisinde Aziz Yıldırım'ın maç bitiminde kendisiyle yaşanan diyaloğa da değinen Özyer, "Aziz Yıldırım bana 'Sosyal medyayı kullanarak ortamı geriyorsun. Ben seni takip ediyorum, genç bir yöneticisin. Farklı bir yöneticisin. Diğer yöneticilere de örnek olman lazım. Bundan sonra da sen basketbolda yönetici olacaksın, centilmen tavrını koru. Benim ailemde de Galatasaraylılar var, ben buna çok dikkat ederim' dedi. Ben de 'Keşke serinin başında bu konuşmayı yapmış olsaydınız sayın başkan, fikirleriniz için teşekkür ediyorum' dedim ve gittim. Duruşumda bir değişiklik olmaz" sözlerini sarf etti.

"FIRSATI KAÇIRDILAR"

Murat Özyer, Galatasaray Liv Hospital'ın, Türkiye Basketbol Ligi (TBF) final serisi yedinci maçına haklı sebeplerle çıkmadığını söyleyerek, "İnsan sağlığını tehdit edici boyutlara ulaşan güvenlik sorunları, TBF'nin Galatasaray'a verdiği cezaları Fenerbahçe'ye verememesi, kimine 4 günde kimine 24 saatte yaptırım açıklaması, getirdiği insan haklarına aykırı otopark-seyirci kısıtlaması, Markoishvili'ye yapılan faulü vermeyip şampiyonluğun kaderiyle doğrudan oynayan ve daha önce şikeye karışmış bir hakemin son maça atanması gibi pek çok sebep. Ancak defalarca uyarmamıza rağmen, Galatasaray'ın 17 Haziran duruşunu sergileyemeyeceğini, zannettiler. Kararlı olduğumuzu göremediler ve iletişime yedinci maça kısa bir süre kala geçmeleri de bunun göstergesidir. Bu iletişim beşinci maçtan hemen sonra başlasaydı federasyon adına tarihi bir başarı olurdu, bu fırsatı kaçırdılar" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ergin Ataman Murat Özyer Işıl Alben Spor Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title