Haberler

    Murat Özgül: Obradovic Final Four'da Herkesten Fazla Ev Sahibi

    Fenerbahçe basketboluna 20 yıla yakın bir süre hizmet eden ve uzun bir süre A Takım koçluğu yapan Murat Özgül, sarı lacivertli takımın Final Four macerasını ve zamanla değişen çehresini Eurosport.com Türkiye için değerlendirdi.

    Uzun bir süredir parkeden uzak olsanız da Fenerbahçeli taraftarların aklında hep kenardaki şık adam olarak kaldınız. 10 yıla yakın bir süredir TBL’de takım çalıştırmıyorsunuz, o günlerde kimsenin yayın hakkını almadığı ve TRT’den yayınlanan ligin yayın hakkı için bugünlerde milyon dolarlar ödeniyor. Başta ekonomik olmak üzere çok sayıdaki değişim aradan geçen süre zarfında Türk basketboluna neler getirdi, neler götürdü sizce?

    Evet Uğur, senin de belirttiğin gibi yaklaşık 10 yıl oldu. Çok uzun bir zaman olmayan 10 yıl önce yayın sponsorumuz TRT ayda 100 bin lira veriyor ve biz onunla hem kız hem erkek takımları olarak ligde mücadele ediyorduk. Bu gün gelinen noktada Fenerbahçe'nin kız-erkek takımları bütçesi 45 milyon liranın üzerinde. Geçen zamanda oluşan bu bütçe farkı Ülkerspor’un ligten çekilmesi ve mevcut kaynağını arttırarak Fenerbahçe basketbol takımına aktarmasıdır. Bu anlayış basketbolumuza sponsorun değerini ve başarının bir bütçe ve organizasyon ile gerçekleşebileceği anlayışını getirdi.

    Facebook’ta fotoğraflarınıza bakarken 1986 tarihli “Fenerbahçe Basketbol Şubesi’ni güçlendirme gecesi” adlı bir organizasyonun davetiyesine denk geldim. 1986 yılında basketbol şubesi için bu tarz organizasyonlara ihtiyacı olan Fenerbahçe, bugün İstanbul’un en iyi yerlerinden birinde son derece modern bir salona sahip ve yaklaşık üç hafta sonra da Madrid’de Final Four oynayacak ve kadroda Avrupa’nın en gözde oyuncuları olarak nitelendirilebilecek isimler bulunuyor. Fenerbahçe’de hem kadın hem de erkek takımlarında 20 yıla yakın bir süre görev yaptınız. Kulübün basketbolda yaşadığım bu gelişim sizi heyecanlandırıyor mu?

    Elbette heyecanlandırıyor ve gururlandırıyor. Ama çok daha önce bu hedeflere ulaşma imkanının olmasına rağmen bu kadar geç kalınmasından da üzüntü duyuyorum. O kadar inişler ve çıkışlar yaşandık ki geçen süre içerisinde, istikrar adına ilk defa kararlı davranılıyor. Bu gün Avrupa'nın en gözde oyuncuları ve bir o kadar değerli coach ve yönetimi ile ancak varılan Final Four hedefine hatta ve hatta Avrupa Şampiyonluğuna bazı yöneticiler bir NBA oyuncusu getirerek ulaşılır sanıyorlardı. Olmaz bu kadar kolay değil bu işler diye anlatılmaya başlandığında, inançsız oluyordunuz. Bu gün herhalde onlar da o hallerine bakıp, kendilerine gülerek bize hak veriyorlardır.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title