Haberler

Murat Kılıçaslan: "Duroğlu'nu Minyatür Bir Şehir Yapacağız"

Giresun’un Duroğlu Belde Belediye Başkanı Murat Kılıçaslan, “Devraldığımızda köy görünümüne sahip olan Duroğlu’nun şu anda herhangi bir şehirden farkı yok. Amacımız Duroğlu’nu minyatür bir şehir yapmak” dedi.

Giresun'un Duroğlu Belde Belediye Başkanı Murat Kılıçaslan, "Devraldığımızda köy görünümüne sahip olan Duroğlu'nun şu anda herhangi bir şehirden farkı yok. Amacımız Duroğlu'nu minyatür bir şehir yapmak" dedi.

Giresun'un Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçaslan, İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Thomas Bonifield ve Haberden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı'yı ziyaret etti. 5 yıldır yürüttüğü belediye başkanlığı görevine tekrar seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıçaslan, "Destek sağlayan Duroğlu halkına teşekkür ediyorum. İkinci dönem sorumluluğumuz daha fazla. Benim tek hayalim Duroğlu beldesini minyatür bir şehir yapmak. Biz belediyeyi devraldığımızda köy görünümüne sahipti ancak bugün şehir görünümüne yaklaştı. Bizden önce belediye binasından kaldırımlara, ışıklandırmadan duvarlara, meydanlarından şalelerine ve köprülerinden park alanlarına kadar hiçbir şey yoktu. Özellikle sel afetlerinde çok büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Hizmetler noktasında büyük ivmeler kazandık. Önümüzdeki dönemde yarım kalmış olan hizmetlerimizi süratli şekilde tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Duroğlu'nun nüfus bakımından Çamoluk, Çanakçı, Güce ve Doğankent gibi ilçelerden daha büyük olduğunu söyleyen Kılıçaslan, "Giresun'da sahile 8, şehir merkezine ise 14 kilometre uzaklıktayız. En büyük hedefimiz çevre köylerimiz ile beraber Duroğlu'nu ilçeye dönüştürmek. Ben de ilçeyi kuran belediye başkanı olmaktan gurur duyarım. İlçemizin büyümesi için hangi görüşten olursa olsun tüm insanlarımızın desteklerini bekliyoruz" dedi.

DUROĞLU'NDA SU SIKINTISINI BİTİRECEK PROJE

Duroğlu'nda yaşanan su sıkıntısını İller Bankası ile olan çalışmalar sonucunda aşacaklarını ifade eden Kılıçaslan, "Su problemini gidermek için, belde merkezi ve 5 mahalleyi kapsayacak şekilde yaklaşık 3 milyon liralık bir su projemiz var. Şu anda İller Bankası kanalı ile beraber bu projeyi bitirmek üzereyiz. İnşallah projenin ardından vatandaşımızın yaklaşık 80 yıl su problemi olmayacak" diye konuştu.

Duroğlu'ndaki ilköğretim okulunun başarısını değerlendiren Murat Kılıçaslan, "Duroğlu'nda şu anda sadece iki tane ilköğretim okulumuz var. Geçtiğimiz yıl merkez ilçe sınırları içinde beldemizdeki ilköğretim okulumuz Seviye Belirleme Sınavı'nda birinci oldu. 4 yıldır dereceye girdiğimiz gibi bu yıl da dereceyi hedefliyoruz" dedi.

Giresunspor'un şampiyonluğunu da kutlayan Başkan Kılıçaslan, " Giresunspor'un şampiyonluğundan dolayı çok mutluyuz. Giresunspor başkanımıza, yöneticilerimize ve destek veren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Şampiyonluğun haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Duroğlu'ndaki aile hekimliği uygulamasının diğer ilçelerden ve beldelerden farklı olduğunu belirten Kılıçaslan, "Şehirdeki tek A sınıfı aile hekimliği uygulaması Duroğlu'nda bulunuyor. Aile hekimliği projesinin, normal uygulamasından A sınıfı seviyesine getirdik. Vatandaşlarımızın sağlıkları bizim için her şeyden önemli" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İhlas Haber Ajansı Thomas Bonifield Giresunspor Duroğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title