Haberler

Karayılan'ın Silvan Üzerinden Yaptığı Kobani Tezgahı Boşa Çıktı

Güncelleme:

PKK'nın Silvan üzerinden yeni bir Kobani tezgahladığı Karayılan'ın telsiz konuşmalarıyla deşifre oldu, "Silvan Kobani gibidir. Yüklenin" çağrısını asker-polis boşa çıkardı.

Ülkeyi kaosa sürüklemek için her yolu deneyen ve her seferinde ağır darbe alan PKK'nın Silvan üzerinden yeni bir Kobani tezgahladığı Karayılan'ın telsiz konuşmalarıyla deşifre oldu.

"Silvan Kobani gibidir. Çok kuvvetli yüklenin" şeklindeki isyan çağrısı sonrası dağdan 40 terörist ilçeye gelerek saldırıları organize etti. Güvenlik güçlerinin operasyonu ile ağır darbe alan örgütün Kobani taktiği tutmadı.

"BURADA BAŞARISIZ OLURSAK..."

Silvan, PKK'nın şehirlerden tamamen temizlenmesi için kilit önem taşıyor. Bunun farkında olan örgüt 500'e yakın YDG-H unsurunun yanı sıra dağ kadrosundan 40 teröristle ilçede yığınak yaptı. Karayılan, panik içeren telsiz talimatında, ''Burada başarısız olursak sıra Cizre ve Nusaybin'e gelecek. Çok kuvvetli şekilde yüklenin'' diyor.

Güvenlik güçlerinden edinilen bilgiye göre, PKK, çözüm süreci sırasında şehir merkezlerinden uzak bu bölgeye yüksek miktarda silah ve mühimmat yığdı. Diyarbakır'da 4 bine yakın YDG-H unsuru bulunduğu belirtilirken, bunların yaklaşık 500'ünün Silvan'da olduğu ifade edildi.

AĞIR DARBE ALAN PKK'DA KORKU BAŞLADI

İkinci Kobani için harekete geçen örgütün kanlı planını güvenlik güçleri bozdu. Düzenlenen operasyonlarda terör örgütüne ağır darbe vuruldu. Silvan'da istediğini elde edemeyen örgütte büyük bir panik başladı.

Güvenlik güçlerinden edinilen bilgiye göre, Silvan, operasyon uzun da sürse terörist unsurlardan temizlenecek. Güvenlik güçlerinin dağlarda yürüttüğü son operasyonlarında büyük yara alan PKK'lılar için şu anda il ve ilçelerin daha güvenli yerler hale geldiği belirtilirken halen örgütün 6-7 ilçede öz yönetim oluşturmaya ve kaos ortamını canlı tutmaya çalıştığı bildirildi.

Tüm bu ilçelerin, terör unsurlardan teker teker temizleneceği, kış aylarında da operasyonların süreceği, sivil halkın zarar görmemesi için yavaş ilerleneceği belirtiliyor. Halen Şırnak, Yüksekova, Cizre, Silopi, Nusaybin'de de PKK şehir yapılanmasının büyük varlık gösterdiği, operasyonların yeni adreslerinin bu ilçeler olacağı da öğrenildi.

SİVİL HASSASİYETİ

Silvan'da Mescit, Tekel ve Konak mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 10 gündür devam etmesinin gerekçesi olarak, ''devletin sivil hassasiyeti''ne işaret edildi. Edinilen bilgiye göre, operasyonu yürüten güvenlik kuvvetlerine Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı tarafından kesin talimat verildi. Bu doğrultuda operasyondaki sivil hassasiyetin mücadeleyi ve dolayısıyla sokağa çıkma yasağı gibi tedbirlerin süresini uzattığı bildirildi.

ELEKTRİK VE SUYU BELEDİYE KESTİ

HDP'lilerin elektriklerin, suların kesik olduğu, telefon hatlarının çalışmadığı ve bölgeyle bağlantının kesildiği şeklindeki açıklamalarının gerisinde ise ''6-7 Ekim olaylarına benzer bir kışkırtma'' taktiği yattığı iddia edildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, elektrik kabloları ve su boruları HDP'li belediyeye ait kepçelerle patlatıldı.

Yine telefon hatları da belediye ekiplerince kesildi. Tüm bunlar devlete yüklenerek bölgede korku ortamı oluşturma ve vatandaşların ayaklanmasını sağlamanın amaçlandığı kaydedildi. Ancak şu ana kadar bu provokasyon amacına ulaşmadı.

TALİMATI MURAT KARAYILAN VERDİ

Silvan, çözüm sürecinde terör örgütünün en çok silah, mühimmat ve terörist yığınağı yaptığı bölge olarak değerlendiriliyor. Bölgenin şehir yapılanmalarında kilit önemi, PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın son telsiz görüşmelerine de yansıdı. Güvenlik güçlerinden edinilen bilgiye göre Karayılan'ın örgüt üyelerine verdiği talimatlarda, ''Diyarbakır Silvan'ın pilot bölge olarak seçildiği'' vurgusu yer alıyor. Karayılan, ''Yaşanan olayların sadece Silvan için değil diğer yerler için önemi var. Burada başarısız olursak sıra Cizre ve Nusaybin'e gelecek. Silvan'a çok kuvvetli bir şekilde yüklenin'' diyor. (Kaynak: Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Murat Karayılan Silvan Kobani Cizre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500

Yorumlar (227)

ZaZa:

Bu haberlere ınanlar ya çok aptal gerı zekalı yada çok cahıl ırkcıdırlar devletın öldürdüğü cocukları nıye yazmıyorsunuz yazmadıgınızda bu halk bu cenazerı görmeyecek mı herturlu barbarlıgı yap PKK nın ızerıne at hep kara yılan apo bayık tc nın adamları yılan ajanlıgı red etmıstır tc nın savası PKK hıc olmadı ve olmıyacakta tc kurt halkının dusmanı

14
65
yanıtYanıtla
emrehan:

her sey meydanda sivil dediginizin hepsi terörist cikti, sosyal medyada yalanlariniza artik sadece kendiniz inaniyorsunuz. secimdede zar zor baraji astiniz bir daha secim meclise girmeniz bile mümkün degil bu kafayla, devletin hizmetlerini yakip yiktiniz hendeklerden medet umdunuz topunuz gebersenizde artik kimse sizin yaninizda olmaz,

yanıt30
yanıt4
guluguluguluuu:

heee bizde harfi harfine inandik ;)))

yanıt19
yanıt4
666:

sen kurt halkının koruycusu neden o halkın arasına saklaniyorsun, neden halka cıle cektırıyorsun

yanıt29
yanıt4
İstanbul34:

Eğer bu devlet o mahalleye topla tankla girmiyorsa korkudan değil, sırf o ilçede azda olsa olan masum insanlar içindir. Topla tankla iş bitirmeye niyetlenilse ne sen o yorumu yazacak internet, ne de can bulabilirdin

yanıt21
yanıt6
şehit:

ağır darbe mi aldı? yav he he. 30 yıldır aynı türkü. . .

17
54
yanıtYanıtla
07:

bence hain olmayan kürt kardeşlerimizi tahliye edip silvanı dersime çevirmeli

49
7
yanıtYanıtla
....:

yav he he:)başına çuval geçirilmiş asker ve polisler senaryo süper

8
43
yanıtYanıtla
umut:

akp devleti yaptigi katliamlari halk goruyor yani kurdler ama medyanizla belki batidaki kurdleri ve turkleri kandirmayi amacliyorsa oda tutmaz sonunda kazanan kurd halki ve dostlari olacak

4
42
yanıtYanıtla
ATATÜRKCÜ:

inşallah karayılan askerlerimizin ayağına kapanır imdat diler

41
5
yanıtYanıtla
Tüm 227 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title