Haberler

Murat Demir, Ahmet Namlı ile Görüştü

AK Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Murat Demir, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Murat Demir, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Parti binasında gerçekleşen görüşmede Murat Demir, kendisinden bahsederek 28 Şubat'ta yapılması planlanan temayül yoklamasında destek istedi.

Murat Demir, milletvekilliği aday adaylığım söz konusu olduğunda ilk olarak Kastamonu'yu düşündüğünü belirterek, "Çünkü Kastamonu, bizim memleketimiz. Cide'ye sahilden girdiğim zaman cennete geldim diye seviniyorum. Kastamonu'nun il merkezine de sayısız ziyaretlerde bulundum. Ben, yazın Kastamonu'ya gelip tatilini yaptıktan sonra kış ayını İstanbul'da veya başka illerde geçirenlere çok kızan bir insanım. Çünkü yazın bütün imkanlarından Kastamonu'da faydalanıyorsun, fakat kışın hava soğuk, soba yakma korkusunu İstanbul'a gidiyorsun" dedi.

Kastamonu'da çok şeyler katacağına inandığını ifade eden Murat Demir, "Kastamonu'da veya bu bölgede geçmişte herkes, kendi çapında hizmetler etmişlerdir. Her gelen mutlaka üzerine koyarak gelmişlerdir. Bizde, Murat Demir olarak geldiğimiz zaman şu ana kadar yapılanların üzerine bir şeyler katmak için bu göreve talip olduk. Öncelikle ben, projelerle karşınıza çıkan veya proje hazırlayan birisi değilim. Çünkü biz, henüz aday adayıyız. Henüz ne olacağımız belli değil. Şu konumdayken insanların karşısına çıkıp proje hazırlamak ve bunu anlatmayı pek doğru ve etik bulmuyorum. İnandırıcı bir çalışma olmaz. Allah takdir eder aday olursak öncelikle hedefimiz Kastamonu'dan üç tane milletvekili çıkarmak olacak. Projeler daha sonraki işler diye düşünüyoruz. Çünkü Kastamonu'dan üç tane milletvekili çıkardığımız zaman projelerin devamı ilimize zaten gelecektir. Vekillerimizin Ankara'da temsil edilebilme noktasında eli güçlenecektir. Önemli olan bizler için, şu anda Başbakanımıza verilen üç milletvekili sözüdür. Üç vekil çıkardıktan sonra seçim havasını bayram havasına dönüştürmek istiyoruz" diye konuştu.

Murat Demir'in İstanbul'dan gelen bir aday olarak görüldüğü için fazla tanınmadığına dikkat çeken AK Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Murat Demir, "Anadolu'da siyaset yapan, hizmet eden bir kişinin verdiği destek büyüktür. Maddi ve manevi anlamda bu, Anadolu'ya çok şeyler katar. İstanbul'daki nüfusumuza değiniyoruz, İstanbul'daki sanayicilerimizden veya işadamlarımızdan bahsediyoruz ama Kastamonulular olarak bizler, siyaseten de sivil toplum örgütleri olarak ta bir yerlere varamıyoruz. Emin olun artık Kastamonulular olarak siyasetten korkar olmuşuz. Sivil toplum örgütleri içinde farklı düşünceler içerisine girmişiz. Ama bu dönem, farklı bir dönem. İnşallah İstanbul'da da çok sayıda Kastamonulu aday adayımız var. Artık Kastamonulularda siyasetin içerisine aktif olarak girmeleri gerekiyor. Gerekirse memleketinde kendisini feda etmeli gerekirse başka bir ilde veya İstanbul'da kendisine feda etmelidir. Çünkü bu, gönül işi, ben sanayici olarak burada maddi veya manevi bir beklentim olamaz. Zaten bunlara şu anda sahibim. Ancak ve ancak memleketine hizmet etme aşkı içerisinde olabilirim" şeklinde konuştu.

Süleyman Şah Türbesi'ne de değinen Murat Demir, "Kendi siyasi açıdan baktığımız zaman hükümetin yani iktidarın, 12 yıllık siyaset döneminde en önemli işlerden bir tanesi de Süleyman Şah türbesine yapılan operasyon olacak. Çünkü bu ülke her zaman için siyasetin içerisinden çıkıp, Türkiye'yi dünyada bir savaşın içerisine çekmeye çalışıyorlar. Başımızdaki liderin dirayetli duruşu, dik duruşu ve onun masaya yumruk vuruşu bunu, bugüne kadar engellemiştir. Ama bir argüman var ellerinde, o da Süleyman Şah türbesinin 100 kilometre içerisinde bizim toprağımız olmasıdır. Bu topraklarda herhangi birisinin 2-3 askerimize yönelik yapılacak saldırının bir anlamda Türkiye'nin savaşın içerisinde olması demektir. Ama şimdi o, argüman bitti. Bu, öyle bir başarı ki gidip 8-10 saatte oradaki türbeyi alıp, başka bir bölgeye yerleştirebiliyorsunuz. Eskiden biz, icazet alıyorduk Amerika'dan, İsrail'den izin alıyorduk. Koordinatları falan bize verin diyorduk, onlar bize müsaade ederse yapabiliyorduk. Ama şimdi öyle değil, sadece gidiyoruz diyoruz ve kendi insansız hava sahası araçlarımızla keşif yaptıktan sonra girip alıyoruz. Sadece bunları saydığınızda iktidara gönül veren herkesin bu işin içerisinde olması demektir" ifadelerini kullandı.

Murat Demir'in milletvekili olması durumunda İstanbul'da faaliyet gösteren çok sayıda işadamının kapısında oturup Kastamonu için para harcatacak veya yatırım yaptıracak adamlardan birisi olduğunu vurgulayan Murat Demir, şöyle konuştu: "Zaten benimde, buraya gelmemin en büyük yegane sebeplerden bir tanesi budur. İstanbul'daki işadamlarımızı sanayicilerimizi bir şekilde Kastamonu'ya çekmemiz lazım. Onların buralara yatırım yapmasını sağlayıp, para harcattırmak gerekiyor. İnebolu Limanı üzerinde İstanbul'daki işadamları ciddi manada çalışıyor ve uğraşıyorlar. İnebolu Limanı, dünya limanı gibi olacak. Çok ciddi yatırımlar alıp, bölgeye çok ciddi kazanç sağlayacak bir liman haline gelecek. Konteynır hattıyla dünyaya açılan liman haline gelecek. Bunun dışında Kastamonu, ihracat yapan bir il durumuna geldiği zaman bu şehri bir daha durduramazsınız. Bunu samimiyetle söylüyorum"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı ise, milletvekili seçilmesi durumunda teşkilatın rahatlıkla çalışabileceği ideal adaylardan bir tanesi olduğunu belirterek, başarılar diledi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Demir Ahmet Kastamonu Ak Parti İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title