Haberler

"Murat Dağı Kayak Merkezi" Basına Tanıtıldı

"Murat Dağı Kayak Merkezi" basın mensuplarına tanıtıldı.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde yeni oluşturulan

"Murat Dağı Kayak Merkezi" basın mensuplarına tanıtıldı.

Kütahya ve Uşak'tan gelen basın mensupları, bin 870 rakımlı Sarıçiçek Yaylası'nda kurulan pistte, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğretim elemanları gözetiminde kayak yaparak, kar motosikletiyle gezdi.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, Murat Dağı'nda kayak yapılabilineceğini gösterebilmek amacıyla tesisi kış koşullarında kurduklarını bildirdi.

Çalışmaların gayet iyi gittiğini belirten Çorumluoğlu, şöyle konuştu:

"Haftanın 6 günü burada öğrencilerimize kayak eğitimi veriyoruz. Ayrıca gelen vatandaşlarımız önceden isimlerini bize yazdırmak suretiyle kayak eğitimi alıyor. Murat Dağı'nın zirvesi 2 bin 340 rakıma sahip. Bu zirveye, Sarıçiçek Yaylası'ndaki pistten daha büyüğünü kurmak istiyoruz. Bin 450 rakımlı alanda termal suyumuz var. Hedefimiz, ziyaretçilerimizi kayak takımlarıyla termal suyun bulunduğu alana indirmek. Bu, Türkiye'de olmayan, dünyada sayılı yerlerde olan bir imkan. Yani insanlar kayak yaptıktan sonra sıcak sudan yararlanabilecek."

Çorumluoğlu, zirveye mekanik tesisler inşa edeceklerini ve burasının gelecek yıllarda önemli bir merkez haline geleceğini ifade etti.

Merkezden, kısa vadede 200 kilometre çapındaki alanda bulunan Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar illerinden, uzun vadede tüm Türkiye'den vatandaşların yararlanabileceğine dikkati çeken Çorumluoğlu, burasının Davraz, Uludağ, Palandöken gibi bir kayak merkezi olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ise Murat Dağı'nın hem termal turizm özellikleri hem de kayak imkanlarıyla Türkiye'de önemli bir merkez olmaya aday olduğunu kaydetti.

Murat Dağı'nın, Anadolu'nun batısındaki ünlü kayak merkezleriyle yarışacak imkanlara sahip olduğunu bildiren Saraoğlu, burada tesis kurmak isteyen yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacaklarını anlattı.

Muhabir: Mehmet Altıntaş - Hadi Şengül / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Murat Dağı Kütahya Gediz Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title