Haberler

Murat Başesgioğlu Aday Olmayacağını Açıkladı

1987 yılından beri Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yer alan MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

1987 yılından beri Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yer alan MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerde son kez milletvekili adayı olduğu sözünü hatırlatarak, "Bu şekilde milletimizin huzuruna çıktım. Yapılan seçimler sonucunda; aziz İstanbullu seçmenlerimizin teveccühleriyle yeniden Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul milletvekili olarak seçildim. Bilindiği gibi seçimlerden sonra bir hükümet kurulamamış ve seçimlerin yenilenmesine karar verilmiştir. Seçim sonuçlarından sonra ihtiyacımız olan büyük bir uzlaşma sağlanamamış, meşruiyeti ve güvenliği çok tartışılacak bir erken seçim gündeme gelmiştir. Ülke ve millet bütünlüğümüzün büyük bir tehdit altında olduğu, her gün vatan evlatlarını şehit verdiğimiz olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Bu acı gerçek, seçim ve seçim sonuçlarının çok önüne geçmiştir. Milletimiz sorumluluk sahibi herkesten, bu kötü gidişatın durdurulmasını talep etmektedir. Hala yapılabilecek işler olduğuna inanıyorum. Şahsımın yeni dönem milletvekilliği adaylık konusunda ise, hem 7 Haziran seçimlerinde verdiğimiz, son kez aday olma sözümüze sadık kalmak, hem de yeni gelişen şartlar ışığında bir değerlendirme yapma zarureti doğmuştur. Yaptığım değerlendirmeler ve partimiz genel merkez yöneticileriyle gerçekleştirdiğim görüşmeler sonucunda; 1 Kasım'da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili seçimlerinde aday olmamaya karar verdim. Seçimlerin tüm siyasi partilerimize, aday arkadaşlarımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

1987 yılından itibaren, milletvekili ve bakanlık görevlerinde bulunduğunu ifade eden Murat Başesgioğlu, "Bu süre zarfında aziz milletime hizmet etme onur ve gururuna eriştim. Geride lekesiz ve tertemiz bir siyasi geçmiş bıraktım. Bu güne kadar şahsıma, milletimize hizmet etme imkanı veren, Sayın Cumhurbaşkanlarımıza, Başbakanlarımıza, siyasi partilerimizin genel başkanlarına ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Kastamonulu ve İstanbullu hemşehrilerime, aileme, bütün yol ve dava arkadaşlarıma, Milliyetçi Hareket Partisi il ve ilçe teşkilatlarına, meslek ve sivil toplum kuruluşlarına, basın mensuplarına, görev yaptığımız tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir kez daha, devlet ve milletimizin bekası için inandığımız ülkü ve ilkeler ışığında, milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğimi ifade eder, saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Murat Başesgioğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

title