Haberler

Muradiye'de Yeni Emniyet Binasının Temeli Atıldı

Van'ın Muradiye ilçesinde yeni emniyet binasının temeli kesilen kurbanlar ve dualar eşliğinde törenle atıldı.

Van'ın Muradiye İlçesi'nde yeni emniyet binasının temeli kesilen kurbanlar ve dualar eşliğinde törenle atıldı.

Van'da 2011'de meydana gelen depremde ağır hasar gören emniyet binasının yerine, Yenişehir Mahallesi'nde yeni bir hizmet binasının temeli atıldı. Törene İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Yetikcan, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Tarık Hekimoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydın, Askerlik Şube Başkanı Mesut Gülmez, İlçe Müftüsü Selim Duman, sivil toplum örgütü temsilcileri, bazı esnaf ve çok sayıda kişi katıldı. Kurban kesimi ardından İlçe Müftüsü Selim Duman'ın okuduğu dualar eşliğinde ilk harcı dökülen emniyet hizmet binasının 10 ay içinde tamamlanması planlandı.

Muradiye Emniyet Müdürü Süleyman Yetikcan, depremle yaşamaya alışılması gerektiğini, emniyetin kültür müdürlüğüne ait bir binada geçici olarak hizmet verdiğini söyledi. Yeni emniyet binasının 5 ayrı bölümden oluşacağını belirten Emniyet Müdürü Yetikcan, şöyle konuştu:

"Yaşadığımız onlarca deprem felaketi, bize depremle yaşamak zorunda olduğumuz gerçeğini, depremin değil, depreme dayanıksız binaların öldürdüğünü kafamıza vura vura öğretmiştir. En vahim durum ise, yaşanan depremlerde hasar gören binaların neredeyse çoğunun kamu binaları olmasıdır. Görev süresi içinde bu hizmet binalarının bitmesiyle bir hizmet binası ve lojmanları ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşamak istiyorum." - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Faruk Aydın Yenişehir Muradiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title