Haberler

Muradiye'de Halk Eğitim'den Yılsonu Sergisi

Van'ın Muradiye İlçe Halk Eğitim merkezi Müdürlüğünce 2012-2013 eğitim-öğretim yılında açılan mesleki kurslara katılan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünler sergilendi.

Halk Eğitim Merkezi binasında düzenlenen programın açılış konuşması yapan Halk Eğitim Müdürü İhsan Keskin, Halk Eğitim Merkezleri yöre insanına en iyiyi en doğruyu, en güzeli her zaman her yerde ve her kese sunan eğitim kurumları olduğunu belirterek, kursların en önemli özelliği insanımızın sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmak olduğunu söyledi. Okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmak, bir üst öğretim sınavların hazırlamak olduğunu belirten Keskin, kültürel eserlerimizi korumak, yaşatmak, yaygınlaştırmak olduğunu ifade etti.

Keskin, "2012-2013 eğitim-öğretim yılında kurum tarafından açılan 193 kursa; 2 bin 488 erkek ve 2 bin 456 kadın olmak üzere toplam 4 bin 944 kursiyerin katıldığ. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından, kilim dokumaya yönelik İş-Kur ile işbirliği yapılarak dokuma kursu açılmış. 25 kızımızın 4 ay boyunca 420'şer lira ile bütçelerine katkıda bulunuldu. Sosyal Destek Programı (SODES) "Kadınlar Üretiyor Muradiye Canlanıyor" projesi kapsamında kilim dokuma ve Şippoyaki kursları açılarak 45 kursiyerin 600'er lira civarında destekte bulunulmuştur" dedi.

Programda bir konuşma yapan İlçe kaymakamı Erol Tanrıkulu, yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, "Büyük bir çoğunluğun katıldığı kurslarda hem eğitim görüp hem de aile bütçelerine katkıda bulunan kursiyerleri kutluyorum, hem meslek sahibi oluyorlar hem de bütçelerine katkı sağlıyorlar bu büyük kazanımdır. Yapılan bu işlerin çeyiz sandıklarında kalarak çürümemesi için pazarlama yerleri bulunup el emekleri göz nuru sanatların sadece burada değil Türkiye'nin değişik illerinde sergilenerek pazarlanması kursiyerlerimiz açısından daha da kazançlı olacaktır. Bu güzel eserleri ülkemizin diğer yerlerinde de görülüp Muradiye'de yapılmış olması da ayrı bir gurur kaynağı olacaktır. Halk eğitim müdürü, tüm usta öğreticileri ve kursiyerleri yürekten en samimi duygularımla tebrik ediyor başarılarının ve çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışını yapan Kaymakam Tanrıkulu beraberindeki protokol ile birlikte sergiyi gezerek usta öğreticilerden ve kursiyerlerden bilgi aldı. Kaymakam Tanrıkulu, kilim dokuyan kursiyerlerin yanına oturarak kilim dokudu. Sergide bir birinden güzel sanatları gören Kaymakam Tanrıkulu, usta öğreticilere ve kursiyerleri tebrik etti. Usta öğreticiler tarafından protokole sergide pişirilen gözleme ve ayran aşı ikram edildi. Halaylarla kutlanan serginin pazar günü saat 17.00'a kadar açık kalınacağı belirtildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erol Tanrıkulu İhsan Keskin Muradiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title