Haberler

Muradiye'de Demokrasi Şehitleri İçin Mevlit

Muradiye ilçesinde darbe girişimine karşı çıkarken hayatlarını kaybeden şehitler için mevlit okutuldu.

Muradiye ilçesinde darbe girişimine karşı çıkarken hayatlarını kaybeden şehitler için mevlit okutuldu.

Hastane Caddesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu. Çok sayıda vatandaşın katıldığı mevlit programında şehitler için dualar edilirken duygusal anlar yaşandı.

Yerel seçimlerde AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Osman Nuri Gülaçar 15 Temmuz'un ülke için iyi bir gece olmadığını belirtti. Bu tür eylem ve girişimlere halkın hiçbir zaman fırsat vermeyeceğinin altını çizen Gülaçar, şunları kaydetti:

"Rabbim Türk Silahlı Kuvvetleri'mizden, emniyet güçlerimizden vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını siper eden Türk Milleti'nden razı olsun. Tankların önüne geçen iman sahibi kardeşlerimizi gördünüz. Allah hepsinden razı olsun. Belki şu anda biz burada rahat oturamayıp, yataklarımızda rahat uyuyamayacaktık. Emniyet ve silahlı kuvvetlerimizi karşı karşıya getirmek isteyen bölücü güçlere karşı tek bilek olup vatanımızı savunmaya ve demokrasi bekçileri olmaya devam edeceğiz. Sizler dualarınızı eksik etmeyin. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bayrağımızı indirmesin, bir daha böyle kara geceleri bizlere yaşatmasın. Demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Programa, Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel, kurum amir ile müdürleri, ve güvenlik güçleri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Nuri Gülaçar AK Parti Muradiye Politika Güncel Haberler

title