Haberler

Muradiye Camisi'nin Açılışını Başbakan Yardımcısı Arınç Yapacak

Bursa'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Muradiye Camisi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından açılıyor.

Bursa'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Muradiye Camisi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından açılıyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yarın ikindi namazı öncesi 1.4 milyon lira harcanan Muradiye Camisi'ni yeni haliyle hizmete açacak. Arınç yarın açılış sonrası TRT Avaz'ın Üftade Tekkesi'ndeki Ramazan Programı'na katılacak. Akşam ise iftarını Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde yetim ve sivil toplum örgütleri için düzenlenen organizasyonda çaacak.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, camide sıvaların kaldırılması ile birlikte 800 metrekarelik orijinal kalem işlerine rastlandığını, caminin kurşunlarının elden geçirilip, ahşap döşemelerine kadar yenilendiğini belirtti. Vakıflar'ın keşif artışları ile 1 milyon liranın üzerinde masraf yaptığı Sultan 2. Murat Han'ın inşa ettirdiği cami, aynı zamanda devlet işlerinin de görüldüğü bir mekan olarak tasarlandı. Ters T planlı olarak yapılan caminin içerisinde İznik çinileri ve Edirnekari tavan süslemesi göz kamaştırıyor. Ali Sırrı Efendi'nin 150 yıl önce camiye astığı devasa levha da caminin nadide eserleri arasında sayılıyor.

CAMİNİN ORİJİNAL KAPISI DA RESTORE EDİLDİ

Muradiye Camii, Yunan işgalinin izlerini de taşıyor. Caminin doğu dış tarafında, açık revaklı kısımda duvar altından çıkan bir Yunan bayrağı resmi, 1922 yılında işgal altında kalan şehirdeki zorlu günleri hatırlatıyor. Duvarda bulunan Yunan bayrağı resmi, Kültür Varlıkları Kurulu kararı ile kapatıldı. Caminin en orijinal parçası ise yapıldığı günden bu tarafa yaklaşık 6 asırdır hizmet veren cümle kapısı olarak tespit edildi. Kündekari tekniği ile ahşap parçaların birbirine geçmesi ile oluşan kapı son yıllarda üzerine sürülen vernik gibi koruyucu malzemelerden arındırılarak ilk günkü orijinalliğine kavuşuyor.

MURADİYE CAMİİ'NİN BAHÇESİ DE HALKA AÇILACAK

Muradiye külliyesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, cami avlusunda yaptıkları düzenleme ile alanın mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacağını bildirdi. Ortadaki mekanın çay ocağı olarak cami derneğine verileceğini belirten Altepe, mahalle sakinleri için huzurlu bir dinlenme yeri oluşturduklarını sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Arınç Muradiye Merinos Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title