Haberler

Munzur Vadisi'nin 1. Derece Doğal Sit Alanı İlan Edilmesi Talebi

"Dersim Halk Meclisi Girişimi" üyeleri, Munzur Vadisi'nin 1. derece doğal sit alanı olarak ilan edilmesini talep etti.

"Dersim Halk Meclisi Girişimi" üyeleri, Munzur Vadisi'nin 1. derece doğal sit alanı olarak ilan edilmesi talebiyle basın açıklaması yaptı.

Tunceli-Ovacık karayolu yakınlarındaki Halvori gözelerinde bir araya gelen grup adına açıklama yapan Barış Yıldırım, Bakanlar Kurulu kararıyla 1971 yılında milli park ilan edilen Munzur Vadisi'nin sahip olduğu endemik fauna-florası ve doğal kaynaklarıyla 1. derece doğal sit alanı olarak ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

Yıldırım, Munzur Vadisi'nin çok güzel bir yer olduğuna dikkati çekerek, "Munzur Vadisi, eşsiz bir tabiat parçası. Bin 518 çeşit bitki kayıtlı olduğunu biliyoruz. Bunların 55'i sadece Munzur ekosistemine endemiktir. Yine bölgede yaban hayatı açısından çok zengin türler var. Sahip olduğu doğal kaynaklarıyla Türkiye'de hatta dünyada kültür mirası listesine girmesi gereken bu alanın bir an önce doğal sit alanı olarak tespit edilmesi Anayasanın da emredici hükmü gereğidir" diye konuştu.

Basın açıklamasına, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu da katıldı. - Tunceli

Kaynak: AA / Yerel

Tunceli Ovacık Barış Yıldırım Munzur Vadisi Dersim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title