Haberler

Munzur Çayı Üzerine Köprü Yapılıyor

İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek: "Köprünün hizmete açılmasıyla biz de 6 köye ulaşım sağlayacak yolları yapacağız. Çalışma tamamlandığında vatandaşlarımız artık köylerine araçlarla gidebilecek"

Tunceli-Ovacık kara yolunun Torunoba mevkisinde Munzur Çayı üzerine köprü yapılıyor.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, köprünün yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Şimşek, köprünün planlanan sürede hizmete açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

Munzur Çayı üzerinde bir köprünün olmamasının kendileri için de çok ciddi sorun oluşturduğuna vurgu yapan Şimşek, "Özellikle kışın yoğun kar yağışı alan bölgede köprü olmadığı için araçlarımızı ancak su azaldıktan sonra Munzur Çayı'ndan geçirerek karla mücadele çalışması yapabiliyorduk. Bu süre zarfında vatandaşlarımız, öğrencileri ve hastası olduğunda yürüyerek asma köprüye ulaştıkları için ulaşımda çok ciddi sıkıntılar yaşıyordu" diye konuştu.

Vatandaşların ihtiyaçlarını araçlarla köprüye kadar getirip buradan karşıya geçirdiklerini ve traktörlerle ya da hayvanlarla köylerine ulaştırdıklarını anımsatan Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu sorunu kalıcı olarak çözmek için sayın Valimizin talimatı ile İlçe Kaymakamlığımızla yürüttüğümüz çalışma sonrasında Munzur Çayı üzerine çelik aksamlı köprü yapımına başladık. Yaklaşık iki ay içinde tamamlanacak köprünün hizmete açılmasıyla biz de 6 köye ulaşım sağlayacak yolları yapacağız. Çalışma tamamlandığında vatandaşlarımız artık köylerine araçlarla gidebilecek ve bu 6 köyün ulaşım sorununu kalıcı olarak çözmüş olacağız."

Torunoba köyü muhtarı Teslim Canoğlu da köprünün yapılmasından dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

Köprünün yapımıyla 1994 yılında güvenlik nedeniyle boşaltılan köylerine geri dönüşlerin olmasını beklediklerini dile getiren Canoğlu, "Ben inanıyorum ki köprünün ulaşıma açılmasıyla bu köyler yeniden doğmuş gibi hayatlarına başlayacaklar. Bu altı köy hayvancılık, arıcılık için son derece elverişli, bu alanda üretime başlayacaklar. Biraz da destek alırlarsa hem il ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sunacaklar. Köprünün yapımına emek veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - Tunceli

Kaynak: AA / Yerel

Tunceli Ovacık Hüseyin Şimşek Munzur Çayı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title