Haberler

Münihli İmamların Işid İsyanı

Almanya'nın Münih kentinde yaşayan değişik etnik Müslüman grupların imamları, IŞİD'in katliamları ve İslam'a verdikleri zarardan duydukları rahatsızlığı yayınladıkları ortak bir deklarasyonla Alman kamuoyuna bildirdiler. 'Münih İslam Forumu' (MFİ) adlı kuruluşun merkez binasında düzenlenen basın toplantısında deklarasyonu MFİ başkanı Benjamin İdriz okudu. Alman basınının ve politikacılarının büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, değişik Müslüman gruplardan 17 imam da hazır bulundu. Deklarasyonda Müslümanlara, Alman Toplumuna ve Politikacılara çağrılarda bulunuldu. Ortak deklarasyonda Irak ve Suriye'de yaşananların Barış dini olan İslam ile yakından uzaktan ilgisi olamayacağı vurgulanırken, Almanya'da yaşayan Müslümanlar IŞİD konusunda uyarıldı. Ortak deklarasyonda, 'Müslümanlara bazı haksızlıklar yapılmış olabilir ama, terör hiçbir zaman çözüm olamayacağı gibi, sürekli bir günahtır' dendi.

MFİ başkanı Benjamin İdriz, DHA aracılığıyla Türkçe olarak yaptığı çağrıda gençleri IŞİD konusunda uyardı. İdriz, "IŞİD ne İslamidir ne de bir devlettir. Gençlere tavsiyem bu tür örgütlere kanmasınlar, katılmasınlar. Almanya'da kalsınlar, kendi memleketlerinde kalsınlar, ailelerini yanında kalksınlar. Eğitimlerini sürdürsünler ve bu ülkenin kalkınması için katkıda bulunsunlar" dedi. - Nih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Münih Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title