Haberler

Münih'te Türklere Özel Psikiyatri Merkezi Açıldı

– Münih'te Türklere özel psikiyatri merkezi açıldı Almanya'nın Münih kentinde Türklere özel kendi Türkçe hizmet veren bir psikiyatri merkezi açıldı.

Münih'te Türklere özel psikiyatri merkezi açıldı

Almanya'nın Münih kentinde Türklere özel kendi Türkçe hizmet veren bir psikiyatri merkezi açıldı. Harvard Üniversitesi mezunu Dr. Elif Cındık-Herbrüggen'in yönetimindeki yeni merkezde üçü Türk olmak üzere beş doktor, bir Türk Sosyal Pedagog ve dördü Türk beş hemşire hizmet veriyor. Psikiyatri, psikoterapi ve nevroloji alanlarında hizmet veren merkezin açılış töreninde Dr. Elif Cındık-Herbrüggen DHA'ya bilgiler verdi. Kadınlar daha fazla depresyona giriyor Almanya'da yaşayan Türk kadınlarından depresyona girenlerin sayısının erkeklere oranla iki kat daha fazla olduğunu söyleyen 15 yıllık Psikiyatrist Dr. Elif Cındık-Herbrüggen "erkeklerin psikologa gitmeyi kendilerine pek yakıştıramadıkları için bu rakamın doğruluğu tartışılır. Kadınlar korku, tutku, gelecek endişesi gibi sorunların yanı sıra, eşleriyle veya çocuklarıyla ilgili gibi sorunlarla bize gelirken, erkekler genelde bağımlılık nedeniyle bize geliyorlar. Almanlarda alkol bağımlığı fazla iken, Türk erkeklerinin oyun bağımlılıkları çok daha fazla" dedi. Duygu dili Türkçedir

Türklerin genelde yeterli Almanca bilmedikleri için psikologlara gitmeleri zor olduğunu söyleyen Dr. Cındık-Herbrüggen "Almancası yeterli olanlar da biz geliyor, çünkü duygularını Türkçe olarak daha yoğun anlatabiliyorlar. İnsanlarımızın duygu dili Türkçedir" dedi. Özelikle yeterli Almanca bilmeyen yaşlı hastaların ise kendilerini Almanya'da yanlız hissettiklerini söyleyen Dr. Cındık-Herbrüggen "burada hastalarımıza muayenelerimiz ve seanslarımız sonunda teşhis koyup, Türkçe sağlık personelli rehabilitasyon merkezlerine gönderiyoruz. Almanca hakim olan ve buraya uyum sağlamış insanlarımızda depresyon türü sorunlara daha az rastlanılıyor" dedi.

Dr. Eren KaraaslanAlmanya'daki Türk kadınları yıpranıyorlar

Dr. Cındık-Herbrüggen asistanlarından Dr. Eren Karasaslan ise "Almanya'da Türk kadınları çok çalışıyorlar, iş hayatına aktif katılıyorlar. Ama evdeki işler de yine kadınlara kalıyor. Maalesef o kültürümüzü buraya taşımışız. O nedenle Almanya'daki Türk kadınları Türkiye'dekilere oranla biraz daha fazla yıpranıyorlar" dedi. Karaaslan Almanya'daki Türk kadınlarının kendilerini çok yalnız hissedip, doktora gelip anlatma ihtiyacını duyduklarını söylerken "Genelde orta yaş üzeri üzeri kadınlar psikolojik sorunlar yaşarken, Türkiye'den gelen ithal gelinler burada oldukça uyum sorunu yaşayıp, depresyona giriyorlar" dedi. Son derece modern cihazlarla donatılmış yeni Türkçe Psikiyatri Merkezi Münih'te NEURO-PSYCHIATRISCHES ZENTRUM RİEM - Hanns-Schwindt-Strasse 17 adresinde bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Harvard Üniversitesi Türkiye Almanya Münih Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title