Haberler

Münih'te NSU'ya Karşı Protesto Yürüyüşü

Güncelleme:

Münih'te Köln "Keup sokağı mağdurları" Münihlilerle birlikte NSU terör örgütünün eylemlerini ve yetkililerin konuyla ilgili tutumlarını protesto etmek için yürüyüş yaptı.

Almanya'nın Münih kentinde, Köln "Keup sokağı mağdurları", Münihlilerle birlikte Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün eylemlerini ve yetkililerin konuyla ilgili tutumlarını protesto etmek için bir yürüyüş yaptı.

Münih'e gelen "Keupstrasse her yerde" adlı inisiyatifin üyelerinin protesto yürüyüşüne Münihli Türk sivil toplum örgütleri de destek verdi. Protesto yürüyüşünde Türkçe ve Almanca sloganlar atıldı, şarkılar söylendi. Yapılan konuşmalarda NSU cinayetlerini en ince ayrıntısına kadar aydınlatılması istendi. Yürüyüşe, Münihli protestocuların yanı sıra, Köln'den gelen 3 otobüs ve Berlin'den gelen bir otobüs dolusu protestocularla birlikte yaklaşık bin beş yüz kişi katıldı.

NSU davasının görüldüğü mahkeme binası önünde başlayan protesto yürüyüşü, Türk iş yerlerinin yoğun olduğu ana tren garı civarından dolaşarak Sendlinger Tor Meydanı'na geldi. Burada yapılan konuşmalarla yürüyüş sona erdi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteride herhangi bir olay çıkmadı.

NSU terör hücresi 9 Haziran 2004'de Köln'deki Türk işyerlerinin yoğun olduğu Keup Caddesi'nde çivili bomba patlatarak çoğu ağır yaralı olmak üzere, 22 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Münih Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title