Haberler

Münih'te Camide Kitap Sergisi Açıldı

Güncelleme:

Almanya'nın Münih kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Merkez Camiinde kitap fuarı açıldı.

Almanya'nın Münih kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Merkez Camii'nde (DİTİM) kitap fuarı açıldı. 27 Nisan'a kadar sürecek fuarın açılış kurdelesini Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş ve Din Hizmetleri Ataşesi Kuddusi Uysal birlikte kesti.

Başkonsolos Hidayet Eriş, açılışta yaptığı konuşmada, İslam dininde ilk emrin 'Oku' olduğunu hiç bir zaman unutmadan bol kitap okunmasını istedi. 2'nci Münih Kitap Sergisi açılışında birçok Türk sivil toplum örgütü temsilcisinin yanı sıra Katolik Kilisesi'ni temsilen Dr. Andreas Renz ve Protestan Kilisesi'ni temsilen Dr. Rainer Oechslein hazır bulundu. Sergiyi organize eden Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Güney Bavyera Temsilcisi Önder Yıldız ise sergide 700'e yakın kitap bulunduğunu hatırlatarak, "Sergimizde sadece dini kitaplar değil, güncel yayınlar, çocuk kitapları ve Almanca kitaplar da bulunmaktadır. Tüm Münihliler'i sergimize bekliyoruz" dedi.

Sergi boyunca düzenlenecek etkinliklerle Nasreddin Hoca, Karagöz-Hacivat ve Ebru sanatı tanıtılacak. Münihliler ilk gününde sergiye ilgi gösterdi. - Nih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Almanya Münih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title