Haberler

Münih?te Bir Türk Camisi Kundaklanmak İstendi

(GENIŞ HABER) Münih'te bir Türk camisi kundaklanmak istendi Almanya'nın Münih kentindeki Pasing semtinde bulunan DİTİB Hacı Bayram Camisi kundaklanmaya çalışıldı.

(GENIŞ HABER) Münih'te bir Türk camisi kundaklanmak istendi

Almanya'nın Münih kentindeki Pasing semtinde bulunan DİTİB Hacı Bayram Camisi kundaklanmaya çalışıldı. Caminin arka avlusunda başlayan yangın, son anda din görevlisi Abdullah Haçkalı tarafından fark edilip yayılmadan söndürüldü. Dün sabaha karşı caminin arka avlusunda bulunan tahtadan yapılmış küçük mutfak olarak kullanılan depoya yan arsadan girilerek, dışarıdan delik açıp içeriye yanıcı maddeler atılarak yakıldı.

KAHRAMAN DİN GÖREVLİSİ

Caminin ana binasına yaklaşık 1,5 metre mesafedeki binadaki yangını ilk fark eden din görevlisi Abdulah Haçkalı olayı DHA'ya şöyle anlattı: 'Sabah namazı sonrası aynı binadaki dairemde iken dışarıda gürültüler duyup pencereden baktığımda kulübenin yandığını gördüm. Hemen bir yandan yangın söndürme tüpünü kapıp olaya müdahale ederken, öte yandan daha camide bulunan cemaati de yardıma çağırdım. Hep birlikte yangını söndürdük. Gelen itfaiye sadece son söndürme çalışmalarını yaptılar.'

BAŞKONSOLOS VE ATAŞE OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Münih Konsolosu Mesut Koç ve Din Hizmetleri Ataşesi Kuddusi Uysal olay yerine bir inceleme yaptılar, cami yetkililerinden bilgi aldılar. Olayla ilgili olarak konuşan Başkonsolos Koç 'İlk tespitlere göre yangın çıkartılması için özel bir malzeme kullanılmış. Deponun duvarında bir delik açılmaya çalışılmış. Alevlerin içeri girmesi amacıyla. İlk tespitlere göre kasti bir yangın çıkarma girişimi olduğu anlaşılıyor. Polis soruşturmayı devam ettiriyor, henüz bu eylemi kimlerin gerçekleştirdiğine dair, bir bulguya rastlanmış değil'

'ÖZELLİKLE MÜBAREK RAMAZAN AYINDA'

Koç sözlerin şöyle devam etti: 'Özellikle mübarek Ramazan ayında, bu saldırının gerçekleşmiş olması bizleri daha da üzdü. Bizim beklentimiz, suçluların tespit edilmesi, olayın aydınlatılması ve adalet önünde sorumluların hesap vermeleridir. Bu yönde güvenlik makamlarının soruşturmalarının neticelenmesi bekliyoruz' dedi.

Münih polisi, şimdi görgü tanıkları arıyor. Münih Emniyet Müdürlüğü olayı görenlerin 089/2910-0 numaralı telefona veya tüm polis karakollarına baş vurabilecekleri bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Koç Almanya Münih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title