Haberler

    Münih'te Binlerce Kişi Yeni Uyum Yasası'nı Protesto Etti

    VER.DI sendikası tarafından düzenlenen "yeni Uyum Yasası'nı protesto yürüyüşü", birleşik sendikalar DGB binasının önünde yapılan konuşmalarla başladı.

    VER.DI sendikası tarafından düzenlenen "yeni Uyum Yasası'nı protesto yürüyüşü", birleşik sendikalar DGB binasının önünde yapılan konuşmalarla başladı. Sloganlar eşliğinde yürüyen protestocular Sendligertor'a gelindiğinde, Anarşistler'in eylemiyle karşılaştı. Anarşistler, çarpınca patlayan küçük boya toplarını Yeşiller ve SPD temsilciliklerine attı. Bunun üzerine polis, Anarşistlere müdahale etti. Biber gazı kullanan polis, bazı kişileri gözaltına aldı. Grupla polis uzun süre mücadele ederken, yürüyüşe katılan bazı gruplar da olayı duyunca geri dönüp Anarşistlere destek verdi. Olaylar yatıştıktan sonra protesto yürüyüşü Odeonsplatz'a kadar devam etti.

    Yürüyüşe sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyeleri, her kültürden insanların yanı sıra SPD ve Yeşiller de destek verdi. Bu iki partiye üye milletvekilleri ve eski yöneticileri de kortej boyunca yeni uyum yasasını protesto etti.

    Münih'te kurulu Türk grubu 'Birleşik Haziran da yürüyüşte yer aldı.

    DİĞER KÜLTÜRLER YOK SAYILIYOR

    Münih Belediyesi Göçmenler Meclisi üyesi Nesrin Gül, "CSU'nun tasarladığı bu yasada, mültecilerin durumlarını ele alıp, yıllardır burada yaşayan diğer yabancı kökenli insanların uygulama içine dahil edilmeleri isteniyor. Mecburi uyum istiyorlar. Diğerlerinin kültürlerini yok sayıyorlar ya da sıraya koymuyorlar" dedi.

    BU YASA ADINI HAK ETMİYOR

    Münih Belediyesi Meclis üyesi Cumalı, "Bugüne kadar yapılabilecek en kötü yasa taslağı. Kesinlikle uyum yasası adını hak etmiyor. Teşvik yerine sadece cezalandırma ve korkutma politikası içeriyor. Bu da asla kabul edilemez. Bu yasa taslağı kesinlikle insan hak ve hürriyetlerine karşı hazırlanmış bir taslak" diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Münih Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title